Hem Underhållning Erica ger ut tredje solosingeln – drömmer om ett album: ”Vore fantastiskt”

Erica ger ut tredje solosingeln – drömmer om ett album: ”Vore fantastiskt”

förbi admin
0 kommentar

Erica Sjöström har i dagarna släppt sin tredje solosingel.

Foto: Thomas Kühnel

Erica Sjöström, tidigare sångare i dansbandet Drifters, har i dagarna släppt sin tredje solosingel.

En positiv låt – som fått positiv respons.

Till följd av pandemins utveckling under 2020 avvecklades dansbandet Drifters, som funnits sedan 1962.

Sångerskan Erica Sjöström var en del av bandet de sista 21 åren och bestämde sig därefter för att satsa på en solokarriär.

Hon har tidigare släppt singlarna Higher och Orkar inte än en gång och i dagarna kom hennes tredje solosingel; Du är någon annan nu.

Positiv låt

Låten är skriven av Johan Gullbo, Alma Bjellerup och Simon Westerdahl. Den senare har även producerat.

– Det kanske inte låter så, men det är en positiv och härlig poplåt. Den handlar om hur man kan hitta tillbaka till varandra efter att det har varit fnurra på tråden i kärlekslivet, säger Erica.

Hur har låten blivit mottagen?

– Jag har fått mycket positiv respons från mina fans. Men det är så klart att det är nervöst att släppa nytt material och pop är ju en annan genre än jag ägnade mig åt förut.

Hur går det för dig som soloartist?

– Jag är ute och spelar en del, men det är förstås inte som när jag var med i Drifters, svarar Erica, som även har ett annat projekt i form av Erica Sjöström band, där hon ingår tillsammans med musiker från Skaraborg.

Mer material krävs

Erica, som bor i Mellby, jobbar numera på Academy of music and business (AMB) i Vara. Samtidigt lever drömmen om att kunna ge sig ut på turné som soloartist.

När ger du ut ett album?

– Jag skulle vilja ha ett svar på den frågan, men det är upp till skivbolaget att bestämma. Det vore förstås fantastiskt, men då krävs mer material.

Saknar du tiden i Drifters?

– Ja, efter 21 år blev bandet som en andra familj. Jag saknar publiken, bandet och timmarna på scen. Däremot saknar jag inte turnélivet med ett dansband, det är slitsamt, säger Erica Sjöström.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar