Hem Underhållning Festlig föreställning för funktionshindrade: ”Det var mycket glädje runt borden”

Festlig föreställning för funktionshindrade: ”Det var mycket glädje runt borden”

förbi admin
0 kommentar

Det var idel muntra miner på FUB:s julfest för intellektuellt funktionshindrade.

Foto: Privat

Lucia, lussekatter och lekar. Det var uppsluppen stämning på Mariestads FUB:s julfest för intellektuellt funktionshindrade.

– Det är kul för dem att bryta rutinerna i vardagen, säger Ola Hällsås, som var med och anordnade tillställningen.

Cirka 110 gäster fanns på plats i Rotundan under lördagseftermiddagen. På festen bjöds de på julsmörgås och fika som hör högtiden till.

– Alla som var med har sett fram mot det här och åt i godan ro. Det var mycket glädje runt borden, säger Ola Hällsås.

Efter maten var det dags för juldanser kring granen och deltagarna fick njuta av ett luciatåg och musik från Peder Sveder.

– Luciatåget bestod av elever från Ekhamraskolans estetlinje årskurs nio. Det var två intensiva timmar och gästerna var väldigt tacksamma och nöjda när det var dags för hemfärd.

Julfesten är bara en av alla arrangemang som FUB fixar. Nästa sammankomst är en pubafton i Rotundan den 4 februari då dansbandet Flippers spelar.

– Vi anordnar även bussutflykter, musikkaféer och grillkvällar. Allt för att de ska få komma ut och träffas, säger Ola Hällsås.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar