Hem Underhållning Filsbäcksbon Annette var en av vinnarna i SVT:s succéprogram: ”Lite förvånande”

Filsbäcksbon Annette var en av vinnarna i SVT:s succéprogram: ”Lite förvånande”

förbi admin
0 kommentar

Annette Andersson från Filsbäck var en av fem deltagare i måndagens avsnitt av Vem bor här?

Foto: SVT

I SVT:s populära program ”Vem bor här?” fick man i kvällens program se fem pampiga hem som ligger mellan Vänern och Vättern.

Annette Andersson från Filsbäck var en av tre som fick alla fem rätt – och därmed kammade hem vinsten.

– När man kom till sista stället så kände jag mig väldigt säker, berättar hon.

Bävervillan, 60-talskåken, Gamla ödehuset, samlarhemmet och svartvita hemmet. Det var de fem hemmen som presenterades i måndagens Vem bor här? – programmet där fem deltagare ska gissa vem som bor var.

Filsbäcksbon Annette Andersson, som bor i Bävervillan, var en av tre vinnare under kvällens program.

– Det var spännande och roligt att få vara med. Det var dock jobbigare än vad jag hade trott, men det var fantastiskt trevligt, säger hon till NLT.

Den 14 november sändes programmet med Annette Andersson och Madeleine Holm, och den 21 november medverkar Karolina Andersson.

Foto: Sören Turesson

“Lite lurigt”

Annette Andersson berättar att det var mycket väntan och en del omtagningar under inspelningen. Deltagarna fick inte prata personliga saker med varandra och alla privata saker var bortplockade ur varje hem.

– Det var lite lurigt faktiskt! Conny (som var en av deltagarna) fick jag in i tre olika hus. Men när vi kom till sista stället så kände jag mig väldigt säker, säger hon.

Visste du något om de andra deltagarna som var med innan programmet?

– Nej, inte någonting!

I Bävervillan bor Annette Andersson.

Foto: SVT

Vilseleda

Produktionen vill inte göra det för lätt för tittarna – och bad därför deltagarna att inte ha sina vanliga kläder på sig under inspelningen. I Annettes fall skulle hon vara klädd i vita och svarta kläder för att de andra att tro att hon hörde ihop med ett annat hus.

– De ville ju att Mikael från Hjo skulle bli förknippad med mitt hus, eftersom jag hade motorcyklar.

57-åriga Annette hade även en barnvagga i ett av rummen. I programmet försöker hon vilseleda de andra att det därför måste vara en ung person som bor i huset.

Var vaggan där för att luras?

– Jag skulle bli mormor för första gången och köpte den innan inspelningen till mitt barnbarn. Jag frågade till och med innan de började filma om jag skulle ta bort den – för bebisen hade ju inte ens kommit ut (skratt). Men det tyckte SVT var lite roligt så de lät den hänga kvar.

En vagga i Annettes hem förvirrade en del för de andra deltagarna. Bilden är från programmet.

Foto: SVT

Hur känns det att hela Sverige kan se hur du bor?

– Jag har alltid haft mycket folk här, så jag tycker inte att det gjorde så mycket. Jag tycker att det är kul att bjuda på sig själv och jag har ju synts en del i tidningar och folk tycker nog att jag är lite lattjo lajbans.

Har du hunnit få några reaktioner än då?

– Jajamän, jag har fått väldigt positiva reaktioner.

Du var en av vinnarna, grattis! Vad har du gjort för vinstpengarna?

– Vi var ju tre som fick dela på 10 000 kronor. Och på det ska pengarna skattas, det var lite förvånande. Så det slutade med att vi fick cirka 2 000 kronor var – och jag har spenderat de genom att äta en god middag med min kära dotter och hennes familj.

Så här jobbar Nya Lidköpings-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar