Hem Underhållning Föreställning för särskola och förskola på Byteatern

Föreställning för särskola och förskola på Byteatern

förbi admin
0 kommentar

Foto: Martin Skoog

I oktober kommer Ingrid Olterman dans med föreställningen Broar till Byteatern i Kalmar. Föreställningen är en fristående fortsättning på Öar som sattes upp 2018.

– När man samarbetar med Ingrid är det alltid som en upptäcktsfärd i det som uppstår mellan rum, ljud och rörelse, säger Kalmarbaserade Camilla Ed som är scenograf, i ett pressmeddelande.

Föreställningen framförs av två dansare, två musiker och en ljusdesigner. Den handlar om möten där platser och människor bundits samman.

– Vi bygger broar mellan musik och platser i rummet, mellan likheter och olikheter. Vi skapar ljud och rörelse, som vi upplever tillsammans men också var och en, i sitt eget tempo. Vi får se, höra och känna oss fram, säger Ingrid Olterman.

Broar spelas även som offentlig föreställning 5 oktober. Den föreställningen är öppen för alla men man hoppas framför allt att barn med autism, kommunikationssvårigheter, intellektuell funktionsnedsättning eller liknande utmaningar kommer.

Biljetter är redan släppta.

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar