Hem Underhållning Föreställning med många inslag visas upp i dagarna tre

Föreställning med många inslag visas upp i dagarna tre

förbi admin
0 kommentarFöreställningen “Cirkusstoft” har satts samman tack vare projektstöd från Region Kalmar län och visas upp vid fem tillfällen under tre dagar. Foto: Virserums konsthall

För tredje gången går musiken och dansen samman för en gemensam satsning i musikdramatisk teater och klassisk dans. I år är även konsten med som en viktig del i projektet. 

Virserums Konsthall kliver in i satsningen med fokus på scenografi, utformning och logistik för skolföreställningarna. 

”Tack vare projektstöd från Region Kalmar har vi kunnat sätta samman föreställningen ”Cirkusstoft” vars musik är komponerad för ändamålet av Julia Ekström. Det är också en viktig del av Länsmusiken Barn och Unga att satsa på unga framstående förmågor från länet”, skriver kommunikatören Julia Wiel Fredén i ett pressmeddelande. 

Fem föreställningar på tre dagar

Föreställningen är en fortsättning på ”Flickan med svavelstickorna” där publiken får följa flickans öde. Handlingen berör utanförskap och samtidens behov av att hela tiden finna nästa stora sensationsupplevelse. 

Musiken framförs av musiker ur Camerata Nordica som tillsammans med sångsolister Hedda Lund Koch, Samuel Jarrick, sångelever från Oskarshamns folkhögskola och dansare från Vimmerby folkhögskola är också med i föreställningen. 

De två första föreställningarna hölls på torsdagen och det blir ytterligare två föreställningar i morgon (fredag). Det blir en offentlig föreställning på lördag. 

”Syftet med projektet är att ge möjlighet till länets barn och unga att få uppleva scenkonsten på nära håll men även möjlighet att få utöva den själv”, säger producenten Carolina Johansson.

Du kanske också gillar