Hem Underhållning Första sommaren med musikfestivaler efter pandemin – Radio Sweden på lätt svenska

Första sommaren med musikfestivaler efter pandemin – Radio Sweden på lätt svenska

förbi admin
0 kommentar

Dregen spelar gitarr i The Hellacopters, som spelar på Sweden Rock Festival. Han säger att den festivalen brukar kännas extra speciell, eftersom det är den första stora festivalen på sommaren. Och det är en speciell känsla att spela utomhus, oavsett vilket väder det är. Det säger Dregen i P1-morgon.

– Det är ju alltid en speciell känsla. Dels för att det är väldigt mycket folk, och det är speciellt att spela utomhus. Det spelar liksom ingen roll om det spöregnar. Det är klart att det blir ju magiskt när det är fint väder också, men festivaler har liksom någon slags magi, vilket väder det än är faktiskt.

Förutom The Hellacopters så spelar bland andra de stora hårdrocksbanden Guns n’ Roses och In Flames på Sweden Rock Festival. I år är Sweden Rock Festivals 30:e år. My Lind har varit där varje år, och tycker att det är en festival för alla. Det säger hon till P1-morgon.

– Stämningen, humöret, vännerna, musiken, allting. Ja, men det är jättekul. Sweden Rock är liksom för alla. Och bor man här så är det ingenting man missar.

Förra och förrförra året blev det inga stora musikfestivaler i Sverige, på grund av pandemin. Men i år är många festivaler tillbaka. Sweden Rock Festival är en av de största. Några andra stora är Lollapalooza i Stockholm i juli och Way out West i Göteborg i augusti. På Way out West spelar bland annat det svenska bandet First Aid Kit.

Du kanske också gillar