Hem Underhållning Franska tv-tvillingar döda i covid-19

Franska tv-tvillingar döda i covid-19

förbi admin
0 kommentar

Igor Bogdanoff avled i sviterna av covid-19 i måndags, endast sex dagar efter Grichka Bogdanoff. Bröderna blev 72 år gamla.

Deras död har väckt stor uppmärksamhet i Frankrike, där de varit välkända sedan 1980-talet, då de slog igenom som tv-programledare för tv-showen Temps X. På senare år drog deras förändrade utseende riktat strålkastarljuset mot dem och en mem har gjort dem berömda i internationella kryptovalutakretsar.

“Bra fysisk form”

Så sent som i början av december sade de i en intervju att de var skeptiska till de nya mRNA-vaccinen, som har utvecklats av Pfizer-Biontech och Moderna. Efter Grichkas död förra veckan berättade deras vän Luc Ferry, som tidigare har varit Frankrikes utbildningsminister, att ingen av bröderna var vaccinerade mot covid-19.

– Grichka, precis som Igor, var inte en antivaxxare. Han var emot att ta vaccin själv, sade Ferry till tidningen Le Parisien, och bekräftade att båda hade drabbats av covid-19.

Ferry berättade att han hade uppmanat bröderna att vaccinera sig oräkneliga gånger, men att de hade vägrat med motiveringen att de var i så pass bra fysisk form.

Sedan omikronvarianten fått fäste smittas just nu rekordmånga av coronaviruset i Frankrike och landets sjukhus varnar för att intensivvårdsavdelningarna är överhopade med framför allt ovaccinerade patienter.

Förnekade operationer

Bröderna Bogdanoff förnekade att de genomgått plastikoperationer. I stället sade de att deras förändrade utseende på senare år berodde på “experiment” som de hade gjort.

– Vi är stolta över att ha ansikten som utomjordingar, sade de 2010.

Bröderna gjorde efter tv-genombrottet sig en karriär som vetenskapsskribenter, kontroversiella sådana som av kritiker anklagades för plagiat och för att gynna pseudovetenskap.

Koppling till bitcoin

Igor och Grichka var också vänner med de japanska matematiker som ligger bakom bitcoin och hävdade att de själva hade varit med och skapat kryptovalutan.

– Vi var inblandade, på ett väldigt tidigt stadium, när kryptovalutan blev till, berättade Grichka i en fransk tv-show i juni.

En mem och en konspirationsteori om att det var bröderna Bogdanoff som kontrollerade kryptovalutamarknaderna gjorde de välkända i dessa kretsar och tidigare i år sade Igor att de planerade att lansera sin egna kryptovaluta exocoin.

Igor Bogdanoff gifte sig flera gånger och lämnar efter sig sex barn, medan Grichka förblev ogift och inte heller fick några barn.

Du kanske också gillar