Hem Underhållning Full snurr på Ödbergska med Fyra Nyanser Av Grått – Allehanda.se

Full snurr på Ödbergska med Fyra Nyanser Av Grått – Allehanda.se

förbi admin
0 kommentar

Folkligt och glatt avslutades den fjärde augusti sommarens musikkaféer på Ödbergska av Fyra Nyanser Av Grått.

Även denna gång var det många i publiken.

Fyra Nyanser Av Grått avslutade sommarens musikkaféer på Ödbergska Gården. Fotograf: Kjell Larsson

Affe Granqvist som är ”Basen för Basset” är skämtsam och har ett förflutet som styckmästare på Widmarks i Gullänget. Inget han vill skryta med, men att han kommer från Junsele vet nu alla om som satt i solskenet på Ödbergska och fick uppleva “Full Snurr”, vilken kommer att bli årets sommarfluga.

Fyra nyanser av grått filmas på Ödbergskas utescen av en dam ur den talrika publiken. Foto: Kjell Larsson

Annons

Full Snurr finns med på skivan Grått & Blandat, som kan köpas av Karl-Johan Gidlund, som är riksspeleman, inget han heller vill skryta med. Karl-Johan vill att Fyra Nyanser Av Grått, skall upplevas enkelt, lättsamt, skojfriskt och vara en väg för vanligt folk in i folkmusiken.

Tur med vädret har man haft vid sommarens alla musikkaféer på Ödbergska. Foto: Kjell Larsson

Annons

Visst är det så att Fyra Nyanser Av Grått spelar på ett sådant sätt, att man drar sig till minnes Family Fours “Det Ska Va Gamla Låtar”, någonting glatt, någonting enkelt, så att alla hänger med.

När de spelade “Jag Har Bott Vid En Landsväg I Hela Mitt Liv”, så väcktes minnena av den fryntlige skånepågen Edward Persson till liv.

Både Alf Granqvist och Karl-Johan Gidlund komponerar musik och visst blir det Eljest, som är en schottis av Karl-Johan Gidlund. Alf Granqvist humor kommer fram i hans komponerade polskor.

Mycket fika har det gått åt på Ödbergska under sommaren, men så har Lennart Forslund lyckats ta in populära musikanter, vilka dragit mycket folk till torsdagarnas musikkaféer. Foto: Kjell Larsson

Under en timme på Ödbergska utescen hann Fyra Nyanser Av Grått med det mesta och överraskade publiken med sin humörfriska musik. Folkmusik behöver inte alls vara ett ständigt gnekande på fiol och nyckelharpa, utan det kan spelas så att det för en vanlig Svensson blir njutbart.

Detta blev en perfekt final på sommarens musik på Ödbergska, som inleddes av Ronnie Sahlén och följdes därefter upp av Sven-Rogers, KaLas, High Coast Ukelele och Skogsfalke.

Annons

Fyra nyanser av grått: Håkan Olsson elbas, Alf Granqvist nyckelharpa, Karl Johan Gidlund fiol och Kent-Åke Hörnlund gitarr. Foto: Kjell Larsson

Lennart Forslund har gått runt och myst under alla kaféerna. Att det blir en fortsättning nästa sommar ingår i Lennarts planer och då är en inte allt för vild gissning, att vi får höra Full Snurr igen på utescen.

Kjell Larsson

Du kanske också gillar