Hem Underhållning Gabriella Lagerstam: Bröllopsdag och vi sprattlar vidare

Gabriella Lagerstam: Bröllopsdag och vi sprattlar vidare

förbi admin
0 kommentar

Igår hade jag och min man bröllopsdag.

Vi har varit gifta i tio år. Det är tvåsiffrigt numera. I det tvåsiffriga har det rymts många dalar och toppar, känslor som skrikits, skrattats och gråtits ut.

När jag och min man gifte oss den där fantastiska sommardagen 14 juli 2012 så var jag så oerhört förälskad, det är jag fortfarande fast på ett djupare sätt. Vi har vuxit tillsammans med vår kärlek. Låter klyschigt? Kärlek ska få vara klyschigt. Kärlek ska få vara av hela registret.

Med snart 17 år tillsammans och tio år som gifta så kan jag säga att jag känner min man bra. Vi känner varandra bra. Det vi lärt oss på dessa år är att jag och han är väldigt olika men också lika.

Han är morgonpigg, jag älskar att sova länge, han är rastlös, jag kan ligga och stirra rakt upp i himlen i timmar, han är stabil, jag är ostabil, jag har ofta katastroftänk, han mantrar att allt löser sig, han tycker om riktlinjer, jag tar allt lite på känsla för dagen. Han läser på för att vara säker så han gör rätt, tänker lite extra, medan jag står och ropar ”nu kör vi!”och kastar mig ut. Han tar inte mycket plats, jag tar all.

Han pratar när han har något att säga, jag pratar jämt. Lika mycket som jag älskar våra olikheter, kan de driva mig galen ibland.

Vet ni vad jag tycker är det absolut svåraste i en tvåsamhet? Att inte ta varandra för givet.

Att bara räkna med, tro att vi är klara nu. Att vi inte behöver lägga ner mer tid för att hålla oss flytande..

När vi stod där i altargången så tänkte jag att vi alltid kommer hålla oss över vattenytan så länge vi älskar varandra.

Det är delvis sanning men vi båda måste simma.

Jag säger inte att äktenskapet är en kamp varje dag, absolut inte. Det är så förjävla fint ofta så att jag får tårar i ögonen av lycka, men det är ju när det stormar, ibland mindre och ibland större stormar, som vi måste se till att sprattla på för att hålla oss flytande. I vardagsbestyren, i grälen, i förväntningarna, där fortsätter vi lära oss att inte ta varandra för givet.

Så tio år som gifta, vi har vuxit med kärleken. Vi har landat i en trygghet som gör mig stark. En mogen, men fortsatt nyfiken kärlek. För den kärleken är jag evigt tacksam.

Fredrik, tack för att du är morgonpigg och drar mig upp från sängen. Tack för att det alltid finns en kaffe på köksbänken när jag kommer ner med sömn i hela ögonen. Tack för att du tar min hand och lägger dig nära när ångesten kommer. Tack för att du låter mig envisas med laxsidan till middag även fast du ogillar den. Tack för all pepp när jag inte längre tror jag klarar något. Tack för alla danser i köket när vi dansar in en bra dag eller dansar bort en dålig.

Jag kan fortsätta länge, det finns så mycket stort och litet att tacka dig för.

Tack för all din kärlek! Tio år, vi fortsätter sprattla tycker jag.

Du kanske också gillar