Hem Underhållning Game of Thrones-stjärnan ”saknar” delar av hjärnan

Game of Thrones-stjärnan ”saknar” delar av hjärnan

förbi admin
0 kommentar

Skådespelaren Emilia Clarke är mest känd för sin roll som ”Drakarnas moder” Daenerys Targaryen i fantasyserien Game of Thrones. Under inspelningarna drabbades hon av två hjärnaneurysmer, eller pulsåderbråck i hjärnan, år 2011 och 2013.

I ett morgonprogram med BBC berättade Emilia Clarke att hon nu ”saknar” delar av sin hjärna efter aneurysmerna.

– Så fort en del av din hjärna inte får blod för en sekund så är den borta. Blodet hittar en annan väg för att ta sig runt, men den delen som saknas är helt borta, säger hon till BBC, vilket Independent rapporterar.

Operationen misslyckades – förvärrade tillståndet

Hjärnblödningen slog till under ett träningspass och skådespelaren fick snabbt föras till sjukhus och opereras. Efteråt drabbades Emilia Clarke av afasi, vilket gjorde att hon tappade språket och fick svårt att kommunicera. Under en period kunde hon inte ens komma ihåg sitt eget namn.

Emilia Clarke berättar för The New Yorker att hon fick filma säsong 2 av Game of Thrones med hjälp av morfinläkemedel. Efter säsong 3 var hon tvungen att göra en akut operation efter att hennes tillstånd förvärrats.

– När de väckte mig skrek jag av smärta. Ingreppet hade misslyckats. Jag hade en massiv blödning och läkarna var tydliga med att mina chanser att överleva var små om de inte opererade igen, säger Emilia Clarke till The New Yorker.

Hon fick tillbringa en månad på sjukhuset innan hon kunde återgå till sitt liv som skådespelare.

– Med tanke på mängden av min hjärna som inte går att använda längre så är det otroligt att jag kan prata, ibland välartikulerat, och att jag kan leva mitt liv helt normalt utan några konsekvenser, säger Emilia Clarke till BBC.

– Jag är verkligen i den riktigt, riktigt, riktigt lilla minoriteten av folk som överlever något sådant.

LÄS OCKSÅ: “Game of thrones”-skådis släpper seriealbum

LÄS OCKSÅ: Stuntperson stämmer HBO efter “Game of thrones”

LÄS OCKSÅ: “House of the dragon” är i gång

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar