Hem Underhållning Hålla samman SVT – premiär 2023 med Lennart Jähkel

Hålla samman SVT – premiär 2023 med Lennart Jähkel

förbi admin
0 kommentar

Två systrar. Deras familjer. 

En pappa. Alzheimers sjukdom. 

Liv som ställs på ända.

Under sommaren har produktionsbolaget Anagram spelat in de sex avsnitt som ska bli ”Hålla samman”, en ny tv-serie med planerad premiär hösten 2023 i SVT. Huvudrollerna spelas av Michaela Thorsén, Ulrika Nilsson och Lennart Jähkel. 

”Hålla samman” handlar om Lina och Petra. Den förstnämnda är undersköterska och mamma till tvillingarna Molly och Melvin, medan den andra lever med Dejan och deras två barn. 

Petra är storsystern som gärna tar ansvar, medan lillasyster Lina har svag impulskontroll. 

Plötsligt: Linas och Petras far Kenneth börjar bete sig märkligt. 

Senare: Diagnosen Alzheimers sjukdom. 

Så blir ”Hålla samman” i SVT

SVT om vad mer som väntar därefter: ”Sorg, ilska, dråpligheter och förlösande skratt avlöser varandra. Samtidigt snurrar vardagen på med barn, knepiga chefer och struliga ex-män, men också nya, oväntade kärlekar. Mitt i allt måste systrarna försöka komma överens om hur det nya läget ska hanteras.”

– ”Hålla samman” handlar om en av livets stora utmaningar: Att se på när en älskad förälder försvinner in i sin egen värld. Med storlek kärlek och mycket humor berättar Erik Ahrnbom om en alldeles underbar familj som i Maria Bloms regi kommer bli en både rörande och rolig dramaserie, säger Anna Croneman, programchef för drama på SVT. 

De gör tv-serien ”Hålla samman” i SVT

Erik Ahrnbom är huvudförfattare för ”Hålla samman” och det i samarbete med Martin Larsson. Maria Blom är seriens konceptuerande regissör.

Ann Lundberg och Emma Åkesdotter-Ronge på Anagram producerar ”Hålla samman”, som är en samproduktion med SVT och Film i Skåne. The Yellow Affair står för den internationella distributionen. 

Du kanske också gillar