Hem Underhållning Hawaiifödd konstnär på Björken: ”Det jag upplever blir konst”

Hawaiifödd konstnär på Björken: ”Det jag upplever blir konst”

förbi admin
0 kommentar

”Den här bilden heter Beslutet”, säger Ezequiel Pinto-Guillaume som ställer ut på Galleri Björken.

Foto: Dan Enwall

På lördagen öppnade utställningen Svart, vitt och lite färg på Galleri Björken. Det är första gången konstnären Ezequiel Pinto-Guillaume ställer ut i Sunne.

– Ett bra tillfälle att presentera det jag gör, säger han.

Ezequiel Pinto-Guillaume är en Hawaiifödd konstnär bosatt och verksam i Bjälverud norr om Sunne. Han skapar teckningar, målningar och grafik vars teman utforskar människor, natur och deras relation.

– Här finns några verk som är lite äldre, men allt är skapat i Sunnetrakten där jag bott i flera år. Jag använder också teman härifrån som till exempel Tossebergsklätten och Sunne kyrka. Jag speglar gärna samspelet mellan platsen och de som vistas där. Som till exempel när det sätts upp vindkraftverk.

Ezequiel tycker om att jobba med många olika uttryck och tekniker.

– Jag både tecknar, målar och jobbar med collage. Jag blandar akryl, kritor och färgpennor och gillar att använda mig av lite olika material.

Han jobbar som konsult men det mesta av tiden som blir över ägnas åt konsten.

– Mina verk innehåller saker jag sett eller upplevt. Och jag försöker ge bilderna intressanta titlar som kan leda in betraktaren i olika tankebanor.

På Galleri Björken trivs han.

– Det är ett väldigt fint galleri. Jag ser alla utställningar här. Det ger mycket inspiration, säger Ezequiel Pinto-Guillaume.

Utställningen pågår till den 14 januari.

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar