Hem Underhållning Helen Ablatova om Naked Attraction Sverige: ”Det skaver”

Helen Ablatova om Naked Attraction Sverige: ”Det skaver”

förbi admin
0 kommentar

Vad dejtingprogrammet ”Naked Attraction” går ut på är enkelt att förstå. 

Bakom varje vägg står fem helt nakna deltagare som stegvis utvärderas av en annan deltagare. Först benen och sedan könet, senare byst och till slut ansiktet – och sedan är det dags att göra ett val. 

Fyra måste bort och en vinnare som prickar in alla kroppsliga preferenser går till slut på en dejt. 

Rättvist ska det dock vara, den deltagare som får välja måste också klä av sig till sist. Den som ger sig in i leken får leken tåla helt enkelt. 

Aurora Brännström, sexualupplysare vid RFSU, som ingår i redaktionen och castingprocessen, sa i ett pressmeddelande inför programmet: 

– Jag ser att Naked Attraction Sverige har stor potential att nyansera debatten om ouppnåeliga eller osunda kroppsideal samt att programmet kan visa en motvikt till en ytlig dejtingvärld. Det känns lite som ett revolutionerande koncept med den positiva och lustfyllda tonen i kontrast till mycket annat i media och vårt samhälle i dag.

Av det jag har hittills sett så lyckas i varje fall programmet med att visa olika kroppstyper. Budskapet om att alla kroppar är unika på sitt sätt tydliggörs genom deltagarna som inte göms en millimeter. 

Kravet om att ha en modellkropp med stora bröst eller magrutor för att medverka har den här gången stannat i andra realityprogram. Det är uppfriskande att se. 

Det är inte heller så ofta vi tittare får se olika och helt vanliga vulvor och penisar i tv-rutan. En och annan haka kommer att falla. 

Samtidigt håller jag inte med om att programmet ”kan visa motvikt till en ytlig dejtingvärld” eller är ett ”revolutionerade koncept”. 

Trots att många olika kroppstyper presenteras för deltagaren som ska välja är det trots allt till slut preferenser och ytlig attraktion som avgör. 

I större delen av programmet utvärderas och analyseras allt från penisar, bröst och fötter till blygdläppar. 

Mer ytligt kan det inte bli? 

Det som skaver är att man målar upp programmet som ett revolutionerade koncept. Det är programmet helt klart inte. 

Det är naket, vilket så klart blir en snackis eftersom vi i princip aldrig får se riktiga oredigerade vanliga människokroppar annars. Men programmet lämnar trots allt ändå tittaren med frågan om brösten och rumpan bakom varje vägg håller måttet. 

Ingrossos chock i tv: 

Du kanske också gillar