Hem Underhållning Henke Lundqvist festade med Håkan Hellströms band efter Ullevi

Henke Lundqvist festade med Håkan Hellströms band efter Ullevi

förbi admin
0 kommentar

Efter två succéartade kvällar på Ullevi, fortsättning följer nästa helg, var det läge att fira för såväl band som fans. De officiella efterfesterna arrangeras i nattklubben Kungsportshusets tre våningar vid Harry Hjörnes plats i centrala Göteborg.

Under lördagsnatten fanns bland annat tidigare New York Rangers-målvakten och NHL-legendaren Henrik Lundqvist på plats. Hockey-ikonen är vän med Oscar Wallblom, basist i Hellströms band, och har sett ett antal Håkan-konserter genom åren.

– Flera gånger på Ullevi förstås, men allra bäst var det när han var över i New York och spelade. Då var jag såklart på plats. Men det var en fantastisk spelning även i kväll, konstaterade Henrik Lundqvist.

Flera från Håkans band på plats

På plats fanns också just Oscar Wallblom som var nöjd och stolt efter kvällens spelning. Men även trumslagaren Labbe Grimelund och slagverkaren Finn Björnulfson – eller Masthuggets Dalai Lama som Håkan Hellströms presenterade honom på scenen.

Fler av medlemmarna i ensemblen för musikalen ”Kärlek skonar ingen” var också på Kungsportshuset och hade en liten återträff sedan föreställningen gick i mål i våras.

– Det är kul att ses igen och få lite flashbacks både till musikaliken och till vår medverkan på GP:s Ukraina-konsert, sade Jacob Andréas som syntes i vimlet tillsammans med Kristina Issa och Sofia Pekkari.

Håkan Hellström-efterfest på Kungsportshuset. Med samba såklart. Bild: Sanna Tedeborg

Uppdraget att sätta ihop programmet för efterfesterna har gått till Elin Mellbergstedt och Mathilda Edman, fans till Håkan Hellström, som inte bara står längst fram på konserterna utan alltså också fixar festerna efteråt.

– Det är så otroligt häftigt att få göra detta, tänk om någon berättat det för mig när jag började lyssna på Håkan, jublade en peppad Mathilda Edman.

Självklart var Michael Schröder, som många känner igen som killen i sjömanskostym som alltid står längst fram på konserterna, också på festen där band och fans kunde mötas. Även om det visserligen fanns en VIP-avdelning övervåningen.

Håkan Hellström själv uteblev

På programmet den första lördagen fanns sambaorkester som indiepopparen Glenn Udéhn och dans- och rytmmonstret Bongo Riot som utgörs av just Finn Björnulfson och Labbe Grimelund från Håkan Hellströms band.

Håkan Hellström själv dök dok inte upp den här kvällen. Han hade såväl sin sambo som sin mamma på plats tidigare på konserten men skulle hem och vila upp sig inför den kommande veckan. Då väntar två två konserter på Ullevi – kanske med möjligheten att slå det egna publikrekordet.

Och givetvis två nya efterfester på Kungsportshuset.

LÄS OCKSÅ: Håkan Hellströms andra kväll på Ullevi – följ konserten här

LÄS OCKSÅ: Recension: Håkan Hellström, Ullevi, lördag, 20 augusti

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar