Hem Underhållning Hittade 60 år gammal flaskpost – söker efter Ronny och Babban

Hittade 60 år gammal flaskpost – söker efter Ronny och Babban

förbi admin
0 kommentar

När Maria Ehrenberg och hennes 13-årige son Casper Almquist var och hälsade på Marias kompis i Öjersjö, bestämde de sig för att ta en promenad med hundarna genom skogen till närliggande Haketjärn. En promenad som Lokalpressen i Partille berättat om tidigare.

Medan hundarna badade gick Casper runt kring sjöslänten och hittade en sunkig gammal flaska. De bestämde sig för att ta med den hem för att den inte skulle ligga kvar i naturen.

– När vi tittade närmare såg vi att det låg någonting i den som skulle kunna vara ett papper. Då började vi skoja om att det var en flaskpost, säger Maria.

I brevet skriver Babban om hur Ronny glömt sitt drag och när de ska ses igen – för 60 år sedan. Bild: Privat

Det var inte helt enkelt att få upp korken, men i flaskan låg, förutom lite illaluktande vatten, ett papper fastklistrat mot glaset, berättar Maria.

– Detta var till och med lite häftigare än man kunnat tänka sig. Det är en sak om man hittar något som någon skickat nyss, men det här är ju 60 år sedan.

60 år gammalt brev

De la flaskan i dubbla papperspåsar och en sopsäck och slog sönder den. I låg brevet som var daterat 1962.

– Jag tänkte att det här är ju inte på riktigt, men det verkar vara på riktigt. Det är gammal stil och gammalt papper, så det verkar vara genuint, säger Maria.

I brevet står:

”Hejsan Ronny! Du kanske undrar varför jag skriver till dig, men vi har hittat ditt drag. Om du kommer dit du träffade oss sist skall du få det. Du skall vara här torsdagen den 9/8-62 kl 19. Hjärtligt välkommen, Babban.

PS. Jag längtar efter dig. DS”

Nu är de nyfikna på vilka Ronny och Babban är och om Ronny fick tillbaka sitt drag, även om flaskposten aldrig nådde honom.

– Var det något kompisgäng eller något kärlekspar? Man vill veta vad som hände eftersom den här Ronny inte fick det här meddelandet, säger Maria.

Nu har hon sparat brevet i ett kuvert hemma och hoppas att någon som antingen själv är Ronny eller Babban eller har någon koppling till dem hör av sig.

LÄS OCKSÅ: Partille kommun tar ut ny kurs om Finngösaväg

LÄS OCKSÅ: Nytt hopptorn vid Humlebadet planeras efter rivningen

LÄS OCKSÅ: Timo Räisänen visar sitt lugn i Jonsered

LÄS OCKSÅ: Vill bygga padelhall i Partille

LÄS OCKSÅ: Bygget av Partilles nya simhall gavs till Peab utan konkurrens

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar