Hem Underhållning Hyllad hiphopare från Göteborg lägger av

Hyllad hiphopare från Göteborg lägger av

förbi admin
0 kommentar

Aden Hussein utgjorde under flera år ena delen i duon i Aden x Asme, tillsammans med barndomsvännen Asme Tsigabu. Under sin tid tillsammans sades de “sätta Hammarkullen på kartan”, och uppmärksammades för sina socialrealistiska texter.

Sedan ett par år tillbaka har vännerna slutat göra musik med varandra. Aden Hussein har därefter släppt två soloskivor, “Ingen efter tolv” och nu senast i fredags “Trauma X”. Under sin tid som musiker har Hussein grammisnominerats och Aden x Asme har tillsammans vunnit “Årets grupp” på P3-Guldgalan 2020.

”Avslutar min karriär”

Men strax efter att ha släppt sin andra soloskiva avslöjar alltså nu Aden Hussein för P3 Musiknyheter att han slutar med musiken.

– Yes, jag avslutar min karriär och det senaste släppet var mitt sista. Måste lägga fokus på andra saker i livet, säger han till radiokanalen.

Han säger också att förklaringen till att han slutar finns i texterna på den sista soloskivan, främst i den sista låten ”Musiken (Outro)”. Där sjunger han om sitt förhållande till musiken och karriären – både dess fram- och baksidor.

Lyriken handlar om allt från priser och pengar till risker. ”Jag känner jag är klar, det är dags att dra. Måste lämna dig kvar, men inga tårar i dag” lyder sista raderna.

Aden Hussein och Asme Tsigabu från Hammarkullen Göteborg var tidigare en duo. Men den senaste tiden har de gjort musik på varsitt håll. Nu slutar Aden Hussein helt med musiken. Bild: Adam Ihse/TT

LÄS OCKSÅ: Veckans spellista: Sabina Ddumba, Aden, Wet leg, Hot chip

LÄS OCKSÅ: Recension: Einár – “Einár”

LÄS OCKSÅ: Chance the Rapper till Way Out West

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar