Hem Underhållning I juni gavs Krister Segergrens första bok ut – nu har han hållit i sitt första boksamtal

I juni gavs Krister Segergrens första bok ut – nu har han hållit i sitt första boksamtal

förbi admin
0 kommentar

Den 6 juni utgavs Krister Segergrens första bok ”Den tomma cirkeln”. Det hölls en digital bokrelease genom Lassebo Förlaget i Göteborg. På Vimmerby bokhandel har författaren haft sitt första fysiska boksamtal. Under tisdagseftermiddagen läste han högt ur sin bok och berättade om sig själv och boken. Besökarna kunde även köpa en signerad utgåva av den. 

För drygt ett halvt år sedan vann Krister Segergren Lassbo Förlags årliga manustävling och fick ge ut sin bok. Han blev förvånad, men väldigt glad över vinsten. Det var många andra som var med i tävlingen och Segergren tror att han vann för att juryn tyckte hans manus var fascinerade. 

Förlagets motivering till att “Den tomma cirkeln” vann manustävlingen är att det är “en berättelse om inre sökande, efter ursprung och efter djupet i vår existens. Men också om medvetandets gåta. Fadern bildar en ram där upplevelser och tankar blandas och knyts ihop till en väv av minnen och människoöden i ett lyriskt språk som kan intressera och inspirera många läsare”.  

Processen har varit lång

Krister Segergren har arbetat med boken till och från under sex år. Det har skett på hans fritid vid sidan av hans arbete. Skrivandet har inte skett dagligen, ibland har han tagit uppehåll på månader. Det är något som han tror har varit till hans fördel. 

– Det är jättekul att boken nu är utgiven. Det har varit en lång process där det uppstått tvivel och jag har gjort många korrigeringar. Jag tror det är bra att boken har fått mogna under tiden. Det har gett mig tillfälle att se texten på ett nytt sätt och kunnat få distans till vissa saker.  

Skriven från personliga erfarenheter

Författaren är numera bosatt i Locknevi, men kommer ursprungligen från Norrbotten. Boken är en roman skriven från personliga upplevelser och Segergren beskriver det som en självbiografi. 

– Jag har endast utgått från egna upplevelser. Annars när man skriver en roman kan en del vara fiktion, men jag har inte velat addera andra saker. Boken är allvarlig med ett djup i sig, men det finns även humoristiska inslag. 

Han skriver bland annat om fattigdomen förr i Norrbotten och om sin familjs situation när sjukdomar trängde på, men även mycket om Indien. 

Det kan vara tufft att skriva en självbiografi, men Segergren upplever inte att det har varit jobbigt att lämna ut sig själv. Han har kunnat ta viss del avstånd från sig själv för att få ihop handlingen. 

Boken riktar sig till alla som är nyfikna på livets existentiella frågor. 

– Det är en bok som är skriven med mycket eftertänksamhet och tar upp gåtan om att vara människa.  

Fått ett bra mottagande

Det finns ännu inga planer på att skriva en till bok, men det kan ändra sig beroende på hur responsen ser ut. 

– Jag har fortfarande mycket material kvar som jag tvingades ta bort från den här boken. Om läsarna vill höra en fortsättning på historien får jag se om jag skriver mer. 

Hittills har Krister Segergren fått bra mottagande och alla som har läst boken har varit mycket positiva. 

Du kanske också gillar