Hem Underhållning I kväll tävlar lovsångsledaren Amadeus Hallström i Idol – Dagen

I kväll tävlar lovsångsledaren Amadeus Hallström i Idol – Dagen

förbi admin
0 kommentar
19-åriga Amadeus Hallström från Södertälje är en av dem som prövar lyckan i årets upplaga av tv-programmet Idol. Sin musikaliska skolning har han fått i kyrkan.

Det senaste året har Amadeus Hallström tillbringat på bibelskolan Equip på Cypern. Det var också där han befann sig när TV4 ringde honom i våras: “Vi vill att du ska göra en audition för Idoljuryn.”

– Min första reaktion var: Va? Tycker de att jag är bra? Jag blev helt paff! Och sedan blev jag eld och lågor! berättar Amadeus Hallström för Dagen.

Egentligen hade han inte tänkt söka till Idol, men uppmuntrad av sina bibelskolekompisar skickade han in en spontanansökan. I april tog han ledigt från bibelskolan för att åka hem till Sverige och göra audition. I kväll får tv-tittarna se hur det gick.

– Jag brukar beskriva auditiondagen som den bästa och sämsta dagen i mitt liv. På ett sätt var det jättekul att få känna sig så eftertraktad; att bli filmad och intervjuad. Samtidigt var det en otrolig anspänning att vänta hela dagen på att få möta juryn.

Låten som Amadeus Hallström sjöng när han till sist fick ta plats inför Idoljuryn var Aviciis Addicted to you.

– Jag lät bibelskolekompisarna rösta om vilken låt jag skulle framföra. Alla har varit så sjukt stöttande i det här, det känns som att vi gjort det tillsammans.

Att framträda inför publik är inte nytt för Amadeus Hallström – han kommer från en musikalisk familj och har gått i musikklass, sjungit i kör och lett lovsång i kyrkan. Däremot har han märkt att det är något helt annat att framträda som artist.

– När man leder lovsång handlar det ju inte om att framhäva sig själv, utan att förhärliga Gud. Det är ovant att plötsligt sjunga solo och marknadsföra sig själv.

– Det kändes som att alla andra som sökte Idol var så självsäkra kring den grejen och att jag var “the odd one out”.

Självförtroendet är något Amadeus Hallström har fått kämpa med de senaste åren, berättar han.

– Jag fick höra sårande kommentarer om min sångröst, vilket gjorde att jag började se ner på mig själv, jag ville inte längre ta plats på scenen. Att komma med i Idol kändes som en revansch – ett sätt att hitta tillbaka till min röst.

Kvällens Idol-sändning sammanfaller med Amadeus Hallströms första dag på Teamträningsskolan i Jönköping pingst. Men om han går vidare i Idol kan han behöva sätta det på paus.

– Det är många bollar i luften nu, och jag ber mycket kring hur jag ska välja. Men oavsett vad jag gör – Teamträningsskolan eller Idol – vill jag göra det helhjärtat, till 100 procent, säger Amadeus Hallström.

Du kanske också gillar