Hem Underhållning Instagrams vändning – tar efter annan app

Instagrams vändning – tar efter annan app

förbi admin
0 kommentar

Adam Mosseri, chef för Instagram, har tidigare berättat att appen numera kommer prioritera filmrullar och videoklipp, i stället för bilder. Det här har fått flera influerare och offentliga personer att rasa. 

Flera användare också kritiserar appen för att härma andra i stället för att gå sin egen väg. 

Under måndagen publicerade Kim Kardashian, 24, och Kylie Jenner, 41, som tillsammans har knappt 700 miljoner, en protesttext mot förändringen: 

”Gör Instagram till Instagram igen. Sluta försök vara Tiktok. Jag vill bara se söta bilder av mina vänner. Hälsar alla”.

Det har gått så långt att demonstrationer hållits utanför Instagrams ägare Metas huvudkontor i New York. 

Introducerar ny kamerafunktion 

Nu introducerar Instagram en ny kamerafunktion där användaren kan ta ett foto och en selfie på samma gång – som sedan kan publiceras och visas tillsammans. Enligt tidningen TechCrunch är den här funktionen tagen från appen BeReal. 

Dagen efter systrarnas kritik om Tiktok-liknelsen, gick Adam Mosseri ut med en video där han förklarar förändringen, skriver NBC.

Han säger bland annat: 

– Om du ser ett helt nytt flöde som visar allt i fullskärm, så var medveten om att det är ett test. Vi har gett några procent av våra användare det nya flödet. Tanken bakom är ett fullskärmsläge, inte bara för videor men också för bilder, för att göra det roligare. Men jag vill vara tydlig: det är inte klart ännu. 

Facebook ska förändras

Meta – som både äger Facebook och Instagram – har också meddelat att Facebook står inför förändringar. Innehållet kommer även där bli mer likt Tiktok. 

Det nya flödet kommer att prioritera innehåll som användare vill se, även om det inte kommer från ens vänner utan främlingar. Uppdateringar från sina vänner kommer i stället finnas i ett separat flöde. 

Löwengrip om Instagram: ”Det kommer inte funka längre”

Du kanske också gillar