Hem Underhållning “Jag var deras gullgosse – sen blev jag fienden”

“Jag var deras gullgosse – sen blev jag fienden”

förbi admin
0 kommentar

Paolo Roberto, 53, var en av Sveriges mest folkkära programledare och medieprofiler. Han hördes i RIX FM och i TV4 var Paolo programledare för både “Robinson” och “Farmen”. Han drev även matmärket Paolos, som var en stor succé.

Men efter att det i maj 2020 avslöjats att Paolo köpt sex av en prostituerad kvinna så fick han sparken från alla sina jobb och uppdrag.

Paolo Roberto berättade i TV4 att han har köpt sex. Bildkälla: TV4

Under de senaste åren har Paolo Roberto gjort comeback inom träning och lanserat matmärket Robertos.

Nyligen berättade Paolo om sitt nya projekt – han är nämligen krönikör på den nystartade tidningen Nongrata.se. Förutom det så har Paolo startat podden “Paolos podcast”, och det första avsnittet gästas av Alexander Bard.

Paolo Roberto: “Jag var ju älsklingen”

I avsnittet diskuterar duon “patriarkatet och matriarkatet”, och det blir en hel del snack om politik, något som ligger både Bard och Roberto varmt om hjärtat. 

Paolo berättar då om sina tankar kring att gå från en “gullgosse” till att bli “fienden”.

– Det intressanta med vänstern, min erfarenhet av det. Jag gick ju från att vara deras gullgosse. Ni vet, kungen i Kungsan som slog hela världen på käften, och inte gjorde rätt för sig. Jag var ju älsklingen. Jag träffade statsministrar, alla intellektuella på vänsterkanten. Dom älskade mig så länge jag var en kriminell unge. Den dagen jag öppnade mitt första företag, den dagen jag började bli framgångsrik, den dagen jag inte längre var ett offer, så var jag fienden, berättar Paolo Roberto.

– Jag gick från invandrarkillen i förorten till att bli en vit heterosexuell man. Pom sa det så var jag patriarkatet, säger Paolo i sin podcast.

Paolo Roberto berättar att när han blev framgångsrik blev han “fienden”. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Paolo Roberto blev känd som “Kungen av Kungsan”

Under 80-talet var proffsboxaren Paolo känd som “Kungen av Kungsan”, vilket syftar på Kungsträdgården i Stockholm. 

Sin debut som skådespelare gjorde Paolo Roberto 1987 i filmen “Stockholmsnatt”. Han har även spelat i kultfilmer som “Sökarna” och “9 millimeter”. 

År 2009 spelade Roberto sig själv i “Flickan som lekte med elden”.

Paolo Roberto 1997. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Du kanske också gillar