Hem Underhållning Jameson Connects på Vassa Eggen

Jameson Connects på Vassa Eggen

förbi admin
0 kommentar

Under hösten har ett späckat liveschema förgyllt stämningen på Vassa Eggen. Bakom satsningen står initiativet Jameson Connects. 

Sedan den 14 september har artister som Lars Winnerbäck, Dregen, Lisa Miskowsky och en rad andra mer eller mindre kända namn stått på den nybakade livescenen i Vassa Eggens bardel. 

Satsningen görs i samarbete med Jameson Connects som är ett globalt initiativ som skapades för att för att utveckla den lokala livescenen och skapa ett fysiskt utrymme för talang att möta sin publik. Stockholm som stad har idag få möjligheter till liveframträdanden, speciellt i hjärtat av staden. Livemusik är samtidigt en viktig del av Stockholms kulturarv och den mest produktiva växtplatsen för nya och talangfulla musiker – det är nyckeln till att hålla stadens musikscen levande och relevant.

För att stärka såväl individuella artister som band, gick Jameson Connects och Vassa Eggen ihop för att bygga en scen och ett utrymme för artister och band att visa upp sin musik för en större publik, samtidigt som de försåg dem med verktyg för att närma sig musikbranschen. Livesessionerna startade i mitten av september och pågår till slutet av december.

Varannan onsdag arrangeras dessutom överraskningsspelningar med en hemlig etablerad artist. Den oanmälda gästen avslöjas först på scenen klockan 19:30 och ackompanjeras av Vassa Eggens egna husband, bestående av musikproffs David Nyström (keyboard), Norpan Eriksson (trummor), Staffan Johansson (gitarr) och Martin Tronsson (bas).

Förutom att fira den rika musikhistorien i Sverige kommer Jameson Connects också att koppla ihop yngre talanger med sin publik. Spelningskalendern är för således ständigt under utveckling, med kvällar och nätter som hyllar band från en mängd olika genrer, från country till elektronisk via pop och indierock. Under den första helgen i december kommer dessutom Göteborgs stolthet Zamenhof att gästa Vassa Eggen för en take-over. 

KOMMANDE SPELNINGAR

30 nov – Lowheart
1 dec – Natalie Carrion
2 dec – Virginia And The Flood
2 dec – Internet Friends
3 dec – Anna Bergendahl
7 dec – Live Sessions, Secret Gig
17 dec – Argle Bargle Studios Live Event 

Håll utkik på Jameson Connects instagramkonto för uppdateringar och läs mer om initiativet på den officiella hemsidan.

Du kanske också gillar