Hem Underhållning JUST NU: Victor Pavic Lundberg vinner i Crimetime Award

JUST NU: Victor Pavic Lundberg vinner i Crimetime Award

förbi admin
0 kommentar

Pressbild.

Foto: Thron Ullberg

På lördagen stod det klart att Mariestadsbördige Victor Pavic Lundberg är vinnaren av ”Årets deckardebut” på Crimetime Award 2022.

Klockan 16 gick prisutdelningen av stapeln på Bokmässan i Göteborg, arrangerat av Crimetime.

Bland de nominerade i kategorin ”Årets deckardebut” återfanns Victor Pavic Lundberg från Mariestad. De nominerade hade valts ut av en jury och sedan var det upp till läsare, och jurygruppen, att rösta fram vinnaren.

Kort därpå stod det klart att Mariestadssonen tilldelats priset för din debutroman ”Den som överlever”.

Juryns motivering löd:

”För en intelligent intrig med en perfekt kontrast mellan storslagna skeenden och finstämda personteckningar. Om moral och val och hur slumpen formar våra liv. Att skildra de traumatiska effekterna av två fasansfulla katastrofer på ett psykologiskt trovärdigt sätt kräver sin författare. Här tror vi på allt, och engagerar oss i journalisterna Loa Bergmans och Danijela Mirkovics sökande efter sanningen i ett samtida men ändå parallellt Stockholm. Det sympatiska, men komplexa, radarparet vill vi absolut möta igen. En ny deckarstjärna har tänts på den svenska, och internationella, spänningshimlen.”

Andra vinnare på galan blev Sofie Sarenbrandt (Årets deckarförfattare), Åsa Larsson (Årets hederpris) och Anders Sparring och Per Gustavsson (Årets barndeckare).

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar