Hem Underhållning Justin Bieber säljer musikrättigheter för två miljarder

Justin Bieber säljer musikrättigheter för två miljarder

förbi admin
0 kommentar

Efter ansiktsförlamning och inställd världsturné

Pengar rullar in hos Justin Bieber.

Nu säljer artisten sina musikrättigheter för 200 miljoner dollar, motsvarande två miljarder svenska kronor, skriver Variety.

Papprena är påskrivna. Försäljningen av Justin Biebers, 28, låtkatalog har varit i rörelse i fler månader och nu är det klart.

Köparna av rättigheterna är Hipgnosis Songs Fund och prislappen blev 200 miljoner dollar, vilket motsvarar drygt två miljarder kronor.

Katalogen består av Biebers nästan 300 låtar från de senaste 15 åren: Allt från ”Baby”, som släpptes när artisten bara var 16 år, till senare hitlåtar som ”Love yourself” och ”Sorry”.

Justin Bieber.
Justin Bieber.

Efter förlamning och NFT-förlust

Bieber har haft ett olycksdrabbat år. Artisten fick förra året sjukdomen Ramsay Hunts syndrom, som är en typ av bältros som kan leda till ansiktsförlamning och även hörselnedsättning.

I samband med att halva artistens ansikte förlamades, ställde han in sin pågående Justice World-turné. Turnén skulle ha pågått fram till våren 2023.

Artisten förlorade också miljoner på NFT-konst under hösten 2022, efter att ha investerat i en bild på en tecknad apa, som förlorade värde.

Du kanske också gillar