Hem Underhållning Kung Charles känslor när Elizabeth-statyn avtäcktes

Kung Charles känslor när Elizabeth-statyn avtäcktes

förbi admin
0 kommentar

Prins Philip, 99, dog i april 2021 och hans fru drottning Elizabeth, 96, avled i september året därpå. 

Royal Albert Hall i London har med anledning av byggnadens 150-årsjubileum beställt statyer föreställande Elizabeth och Philip. Statyerna, som är i naturlig storlek och består av brons, är skapta av skulptören Poppy Field. 

– Det är synnerligen passande för vår distinkta byggnad att uppmärksamma hur drottning Elizabeth och prins Philip bidrog till dess historia genom att stötta och närvara under så många decennier, säger Royal Albert Hall-chefen Ian McCulloch.

Drottning Elizabeth-statyn.

Foto: MAJA SMIEJKOWSKA / AVALON / STELLA PICTURES/MAJA SMIEJKOWSKA / AVALON AVAL

Kungen visade känslor

Under lördagskvällen avtäcktes Elizabeth- och Philip-statyerna av parets son kung Charles och hans fru Camilla.

Charles fick kämpa med att hålla känslorna under kontroll när han avtäckte statyn av sin mamma. Bilder visar hur han känslosamt blickar upp mot Elizabeth-statyn innan han vänder ansiktet mot marken med slutna ögon.

Prins William, prinsessan Kate, prinsessan Anne och brittiske premiärministern Rishi Sunak var några av dignitärerna som var på plats.

Evenemanget avslutades med att de församlade personerna sjöng ”God save the king” och hurrade för kungaparet. Därefter vinkade kung Charles och lämnade platsen tillsammans med de andra kungligheterna.

Kenyas krav på kung Charles – vill ha en ursäkt

Du kanske också gillar