Hem Underhållning Kung Charles nobbar prins Edward – för prinsessan Charlotte

Kung Charles nobbar prins Edward – för prinsessan Charlotte

förbi admin
0 kommentar

Hertig av Edinburgh är en ärofylld titel, som bara har burits av sju personer genom historien. Samtliga med nära kopplingar till tronen. När prins Philip dog – dåvarande hertigen av Edinburgh – övergick titeln till Charles. 

Sedan Charles blev kung är det ingen som bär titeln, men det har allmänt antagits att prins Edward ska tilldelas titeln. Något som hittills inte hänt.

– Diskussioner pågår, men kungen vill att titeln ska gå till prinsessan Charlotte, säger en källa till Daily Mail.

– Det skulle vara ett lämpligt sätt att hedra drottningen och ett sätt för kungen att hedra successionsordningen.

Successionsordningen ändrades

Drottning Elizabeth var hertiginnan av Edinburgh före sitt trontillträde. Prinsessan Charlotte är trea i tronföljden, efter sin far och äldre bror. När prinsessan Kate var gravid med sitt första barn ändrades den engelska successionsordningen, så att döttrar och söner fick samma rättigheter.

– Charlottes placering i tronföljden är historiskt betydelsefull, eftersom hon är den första kvinnliga medlemmen av kungafamiljen vars plats i tronföljden inte kommer att påverkas av hennes yngre bror, säger en källa.

– Så det är konstitutionellt viktigt att ge Charlotte en titel som speglar det, eftersom det inte är bortom rimlighetens gränser att hon en dag kommer att stiga upp på tronen, om till exempel George inte får några barn.

I många år har det varit givet att prins Edward en dag skulle få titeln. Det har till och med funnits noterat på kungahusets officiella sajt. 

– Det har inte gått obemärkt förbi, har en källa sagt om hur Edward reagerat på att inte ha fått titeln.

Diskussioner pågår nu i kungahuset kring vilken, om någon, titel prins Edward ska få i stället. 

 Stela mötet mellan Liz Truss och kungen

Från arkivet: Svajiga starten

Du kanske också gillar