Hem Underhållning Kungens äktenskapstips: Skaffa separata badrum | Kungligt

Kungens äktenskapstips: Skaffa separata badrum | Kungligt

förbi admin
0 kommentar

Den svenske stjärnregissören Karin af Klintberg är aktuell med dokumentären ”Kungen”– en närgången dokumentär om Carl XVI Gustaf som firar 50 år på tronen i år. 

I dokumentären skildras dels kungens liv innan trontillträdet 1973, men också kungens nuvarande liv och vardagen på Slottet och Drottningholm.

Karin af Klintberg berättar i en längre intervju med Dagens Nyheter om hur det var att lära känna kungen under inspelningarna. 

– Att vara med kungen är också att vara på avstånd från kungen. Han har även själv stor fysisk integritet, säger hon till tidningen.

Kungatipset: Separata badrum

Carl XVI Gustaf har varit gift med drottning Silvia i närmare 47 år. Vid ett tillfälle under skapandet av dokumentären frågade Karin af Klintberg kungen om relations- och äktenskapstips.

Han kom då med ett oväntat tips: Att man ska skaffa separata badrum.

– Han gav ett korrekt svar, och jag tycker att det är ett ganska bra relationstips, det vill säga att behålla de privata sfärerna, inte flossa och klippa naglarna inför varandra, fast det är förstås omöjligt för många, säger Karin af Klintberg till DN.

– Jag trodde också att jag ställde en annan, kanske mer psykologisk, fråga, men kungen verkar se mycket praktiskt på saker och på språket.

Karin af Klintbergs ”Kungen har biopremiär den 24 februari. 

Kungens okända sorg – förbudet i familjen

Du kanske också gillar