Hem Underhållning Lasse Berghagen dödförklarades av misstag – i radio

Lasse Berghagen dödförklarades av misstag – i radio

förbi admin
0 kommentar

Under lördagsmorgonen blev den folkkära artisten Lasse Berghagen felaktigt dödförklarad i samtliga av Bauer Medias radiokanaler, inklusive Mix Megapol, NRJ och Rockklassiker.

“Det stämmer att det gick ut en nyhetsfeed som producerats av TV4 hos oss. Det är fruktansvärt att det skett, men det stämmer att det har sagts”, säger Anna Chrona, kommunikationschef på Bauer Media som äger radiokanalen, till Aftonbladet.

Chrona uttrycker sin sorg över det inträffade och bekräftar att en dementi sändes någon gång mellan klockan 8 och 9. Bauer Media kommer nu att genomföra en utredning för att förhindra att liknande misstag händer i framtiden.

Fredrick Malmberg, nyhetschef på TV4, meddelar att felet upptäcktes före radiosändningen, men tyvärr kunde de inte stoppa “nyheten” i tid.

“Nyhetsuppläsaren har skrivit fel och sen kommer han på 20 minuter innan sändningen att det blivit fel och försöker stoppa sändningen. Men Bauer Medias teknik är helautomatiserad så det gick inte att stoppa. Det tycker vi är väldigt olyckligt.”

Lasse Berghagen hade tidigare genomgått en stor hjärtoperation och låg nedsövd. Detta hade rapporterats av Aftonbladet. Hans dotter, Malin Berghagen, berättade att hans tillstånd hade varit instabilt på grund av komplikationer och att han varit nedsövd sedan lördagen för att ge kroppen tid att återhämta sig.

Klockan 10 rättades felet av Mix Megapols nyhetssändning genom att meddela att Lasse Berghagen fortfarande låg nedsövd efter hjärtoperationen men inte hade avlidit.

På lördagsförmiddagen kommenterade Lasse Berghagens dotter, Malin Berghagen, händelsen på Instagram. Hon uppmanade till kärlek, hälsa och omtänksamhet och bad om förståelse för familjens situation och önskade att medierna skulle släppa ämnet för sina fans.

Hon avslutar inlägget med: ”Så all kärlek och tålamod till de i blandade på kanalen. Och för pappas fans: Släpp det.”

LÄS OCKSÅ: Sveriges mest besjungna städer är korade

Du kanske också gillar