Hem Underhållning Leica Q2 Dawn by Seal

Leica Q2 Dawn by Seal

förbi admin
0 kommentar
Foto: Ben Staley

Kameratillverkare samarbetar sällan med kändisar om specialmodeller. Men inte Leica. De verkar tycka om att koppla kamerorna till kändisarnas status och genomslagskraft. Det var inte länge sedan de släppte en Q2 med Daniel Craig, som vi känner från James Bond-filmerna, och Greg Williams.

Musikern Seal, mest känd för den klassiska hitten Crazy från 1990 – och Kiss From a Rose, är också en kompetent fotograf med en förkärlek för att hänga Leica-kameror runt halsen. Lenny Kravitz är också en fan, och har tidigare samarbetat med Leica om en svindyr version av en Leica M klädd i ormskinn, och nu är det Seals tur.

Foto: Leica

Kameran är samma Leica Q2 som vi känner till från testet, med ett superskarpt 28 mm f1.7 vidvinkelobjektiv, men naturligtvis i en något annorlunda version än den ursprungliga svarta.

Som man kan se på bilderna har kameran ett tryckt mönster, som tydligen tar inspiration från soluppgången och spelet mellan ljus och skugga. Det ljusspel som uppstår när solens strålar glittrar genom en trädkrona är enligt pressmeddelandet ett mer precist sätt att beskriva det.

Japanerna kallar det komorebi, och kameran ska komma med en halsduk designad av Annina Roescheisen, som har ett komorebi-liknande mönster med ett utdrag av Seals texter tryckta på ett tyg från japanska Hosoo, gjord av svart polyestertråd och guldfärgat japanskt papper, kallat washi.

Leica Q2 Dawn by Seal tillverkas bara i 500 exemplar, och reser man till Leica Gallery Los Angeles kan man se en fotoutställning med Seals fotografier. Utställningen hänger till den 31 oktober 2022 – och består även av verk av Annina Roescheisen.

Kameran går att beställa nu, priset är 70 000 kr.

 

Du kanske också gillar