Hem Underhållning Lena Olin om stödet efter destruktiva relationen med Örjan Ramberg

Lena Olin om stödet efter destruktiva relationen med Örjan Ramberg

förbi admin
0 kommentar

Lena Olin, 67, har en lång karriär. Från att bli tvåa i skönhetstävlingen Fröken Sverige till att få sitt genombrott i Ingmar Bergmans film. Men hennes största framgång blev när hon medverkade i spionserien Alias, i USA.

I det senaste numret av tidningen Femina berättar stjärnan om livet, och hur karriären och livshändelser format henne. 

Hon berättar bland annat om ungdomen, och när hon drabbades av ätstörningar.

– Det handlade inte om kroppen utan mer känslomässigt. Jag var solig för andra men det kom som en reaktion på allt som hände. På samma sätt som jag inte kunde prata när jag var fem kunde jag inte äta när jag var 14, berättar hon för tidningen Femina.

Uppbrottet med Örjan Ramberg

Hon berättar att det alltid kommer finnas någon del av femåringen, 13-åringen och 25-åringen kvar i henne, men att hon förändrats mycket genom livet och genom saker som hänt. 

I intervjun med Femina berättar Lena om uppbrottet efter den destruktiva relationen med skådespelaren Örjan Ramberg, 74. Kort efter uppbrottet reste hon till Frankrike med en tre månaders bebis.

– När det är stora omvälvande saker i ens liv är det som att man inte funderar så mycket, på gott och ont. Jag satt i ett hotellrum i Paris och ammade, flighten skulle gå och jag hade inte packat. Jag ammade i pauserna och stående på rullbandet på flygplatsen. Men jag hade alltid en otrolig support, jag kan börja gråta än i dag när jag tänker på det. Jag hade ett jättejobbigt förhållande som människor runt bar mig igenom och framåt. Min mamma och syster Else. Hon sa: ”Jag åker med dig till Paris och har din bebis”. Så flyttade hon in i hotellrummet bredvid och hjälpte mig, berättar hon för tidningen.

Setts som ett sexobjekt i 30 år

I över 30 år har medier omskrivit skådespelaren som ett sexobjekt. Men det är någonting som inte verkar påverka eller störa stjärnan, eller hennes självbild, det minsta.

– Jag har aldrig känt mig naken i den nakenheten, över att folk hade sett mig i en roll på film. Jag kände mig mycket mer naken när jag stod på Dramatens scen och min mamma kom och tittade. Då kände jag mig både naken och liten, för hon visste hur liten jag var, berättar Lena Olin för tidningen Femina.


Du kanske också gillar