Hem Underhållning Lena Philipsson skriver i sin nya bok om kärlekslivet

Lena Philipsson skriver i sin nya bok om kärlekslivet

förbi admin
0 kommentar

Lena Philipsson, 56, är en av våra största artister och numera inte bara syr hon sina egna kläder, skriver egen musik, tar sina egna pressbilder och gör sina musikvideor – nyligen kan hon också titulera sig författare med boken ”I händelse av min död”. 

”Maria Magdalena”-artisten delar nu med sig av privata och tidigare okända detaljer om sitt liv – som kärleken och relationer. 

”Jag har alltid förhållit mig väldigt starkt till den jag har varit ihop med. Oftast byggt mitt liv runt personen, eller om jag inte varit väldigt intresserad, inte byggt något särskilt alls, och i stället känt mig låst. Skulden kan inte läggas på någon annan. Det är jag själv som kringskurit mig, som fastnat i mina känslor, som inte kunnat bryta mig loss och vara min egen, som inte kunnat unna mig saker på egen hand utan dåligt samvete”, skriver hon i boken. 

Att vara i en relation är inte alltid helt enkelt och det finns något som Lena Philipsson kämpat speciellt med i sina förhållanden. 

”Jag har tagit alldeles för mycket ansvar för andra känslor, vilket i slutändan skapar frustration. Inte bara i kärleksrelationer utan i alla möjliga sammanhang, jag gör ofta inte riktigt som jag själv vill när andra människor är inblandade, jag blir för artig”. 

”Får jag inte vara mänsklig?”

Lena Philipsson berättar också om en insikt hon fått. 

”En märklig kombination av att vara alla till lags, för att sedan bli irriterad när min gräns är nådd”, förklarar hon i boken. 

”Dansa i neon”-artisten har också många gånger oroat sig över vad andra ska tänka – och inte vågat visa sig sårbar i det offentliga. 

”Jag har haft många samtal med min själv om varför det är så viktigt. Det är ju mänskligt. Får jag inte vara mänsklig? I en relation, inga problem, jag kan vara svag, och där är jag aldrig rädd för konflikter”. 

Lena Philipsson har bland annat vart gift med Per Holknekt.

Foto: Eero Hannukainen/TT / TT NYHETSBYRÅN / EERO HANNUKAINEN / IBL Sweden

 Vändningen i livet

Med tiden har Lena Philipsson förstått att hennes reaktioner kanske ibland är starkare än många andras. 

”I relationer tappar jag fort bort känslan för rätt och fel. Först tänker jag att jag har rätt att reagera, efter det blir jag osäker och börjar fundera på om jag kanske överdrivit? Jag har ju fått höra att jag är överkänslig? Och jag lät ju kanske lite otrevlig precis innan? Går jag helt fri? En tanke som egentligen är en alldeles för sträng hällning gentemot mig själv. Måste jag vara helt fläckfri för att finnas?”

Men de senaste åren har artisten förändrats. 

”Jag märker en stor skillnad i trygghet, bara de senaste åren. Känsligheten är inte lika påtaglig”.

Philipsson har nu lättare att säga ifrån, säga vad hon vill – utan att vara rädd att trampa någon på tårna. 

”Jag känner mig befriad. Som att jag inte är lika lätt att putta omkull”, skriver Lena Philipsson i boken ”I händelse av min död”. 

Sanningen om ryktade relationen: 

Du kanske också gillar