Hem Underhållning Lindorff stöttar tv-bönderna mer än någonsin

Lindorff stöttar tv-bönderna mer än någonsin

förbi admin
0 kommentar

– De som söker till programmet gör det för att hitta kärleken och det är oundvikligt att det blir dramatik. De gör det inte för att visa upp sitt företag eller bli kända och det märker man. Det är inte fejk, spelade reaktioner eller känslor. Det känns i hela kroppen, säger hon.

“Vågar inte söka”

TV4 utlovar en varierad och överraskande säsong med bland annat en renskötare, en australisk bonddräng och den första kvinnliga bonden som synts i programmet på fem år.

– Vi har verkligen velat ha fler kvinnliga bönder men det är inte lätt. Det finns inte lika många kvinnor som driver sina gårdar på samma vis och de vågar heller inte söka till programmet i samma utsträckning som killarna. Det är fantastiskt att Elin är med och det blir mycket känslor på hennes gård. Alla killarna är otroligt förälskade i henne.

Under sommaren spelas även webb-serien “Kärlek åt alla” in, där ännu fler bönder dejtar i tv. Den här gången är de fler än tidigare (fem stycken) och Linda Lindorff utlovar kärlek i mängder.

– Det är den bästa säsongen någonsin av “Kärlek åt alla” och händer jättemycket där. Så gott som alla år är det någon bonde som måste hoppa av, men det hände inte utan plötsligt stod vi där med fem bönder. Det är verkligen en fantastisk uppställning med mycket energi och extra mycket kärlek.

Starka känslor

Henrik Kullander från Gällared utanför Falkenberg är en av de fyra bönderna i huvudprogrammet “Bonde söker fru”. På hans gård blir det starka känslor och svåra val som måste göras.

– Hans längtan är så stor och det är häftigt att följa med när en sådan som han vågar kasta sig in i dejtingvärlden på det här viset. Han har både upp- och nedgångar under resans gång. Det blir rätt tufft men också bra till slut, även om jag inte vill avslöja för mycket, säger Linda Lindorff.

Hon har gjort sig känd som en hängiven påhejare av deltagarna och för att som programledare ibland fungera som ställföreträdande psykolog när vissa har det svårt. Det är det fina med just “Bonde söker fru”, menar Linda Lindorff.

– I år har jag behövt vara ännu mer nära vissa personer på gårdarna för att saker har hänt som har krävt det. Jag gillar förstås inte när någon är ledsen, men jag tycker om att min programledarroll är sådan att jag får vara nära och finnas där för deltagarna. Sedan ska det mesta skötas på gårdarna av bonden och brevskrivarna själva. Men händer det något oväntat så finns jag där för att hjälpa.

TT: Hur länge till kommer TV4 att kunna skaka fram kärlekskranka bönder? Finns det så många kvar?

– De tar nog inte slut i första taget! Nu är vi ju nästan inne på andra generationen, att de som var barn när de första programmen sändes är vuxna och letar efter kärleken. Jag ser inga problem med att hitta fler bönder, vi får alltid in en hel hop ansökningar.

Jon-Krista Jonsson 29, renskötare, Tavelsjö

Matthew Haggerty, 20 år, spannmålsbonde, Odensbacken

Elin Sandblom 27, får- och skogsbonde, Sandhult

Henrik Kullander 34, växtodlingsbonde, Gällared

Kristian Gustafsson 38, mjölkbonde, Gotland

Klas Erik Andersson 56, grisbonde, Gnarp

Filip Eliasson 29, skogsbonde, Lammhult

Henrik Johansson 27, hästbonde, Ede

Lars-Petter “Peppe” Bergendahl 49, spannmålsbonde, Sorunda

Du kanske också gillar