Hem Underhållning Liseberg avvisade man som hade för skrämmande dräkt på Halloween

Liseberg avvisade man som hade för skrämmande dräkt på Halloween

förbi admin
0 kommentar

På lördagen deltog Ronny Thornvall först i spökparaden som gick från Kungstorget till Esperantoplatsen med en 1800-tals utklädnad och en spöklik ansiktsmålning.

Efteråt, på väg hem, bestämde han sig för att ta en sväng genom Liseberg. Plötsligt dök det upp en vakt och konfronterade honom.

– Han sa att de hade fått in flera larm från besökare om att jag utger mig för att jobba där och att jag har skrämt folk. Det tyckte jag var jättekonstigt, jag säger alltid att jag bara är besökare om någon frågar och skrämma folk har jag aldrig gjort. Jag går runt, vinkar och säger hej och sen är jag jätteförsiktig när det är barn och så.

Sedan släppte vakten iväg honom. Efter ett varv flera selfies till, kom det återigen två vakter och började leda honom mot utgången.

– Sedan höll de kvar mig vid ingången i väntan på fler vakter och en representant från Liseberg, och tog bort min käpp för ”sin egen säkerhet”. Jag blev chockerad och undrade vad som hände ”är det dolda kameran någonstans” liksom.

– Det sista de sa var ”vi ska vara schyssta och inte frysa ditt årskort.”

“Problemet har eskalerat”

Marknadschefen på Liseberg, Mårten Westlund kan inte gå in på det enskilda fallet, men menar att nöjesparken i år har haft problem med att vissa skräms och att man därför har en nolltolerans mot beteendet. Däremot medger han att vissa oskyldiga kan drabbas av just denna nolltolerans.

– Det är självklart att någonstans längs vägen när vi avvisar personer som vi upplever har agerat på ett opassande sätt så kommer någon att bli avvisat oskyldigt. Om det har varit så i det här fallet kan jag inte säga.

Ronny menar å sin sida att han aldrig tidigare haft problem när han gått in på Liseberg.

– Jag vet inte om det är att det har blivit värre med våldet eller om det är den nya vaktstyrkan, säger han och syftar på att Liseberg för första gången har hyrt in säkerhetspersonal externt.

Mårten Westlund medger att problemet med våld har varit påtagligare i år än tidigare, varför man har kommunicerat med vakterna att agera därefter.

– Vi som organisation har blivit mer tydliga att vi har haft en nolltolerans mot dåligt beteende. Då är det klart att det är en tydlig instruktion till vårt vaktbolag också.

LÄS OCKSÅ: Nu ljuder skriken över Liseberg: ”Jag som trodde jag var modig”

LÄS OCKSÅ: Lisebergs besked: Då släcker vi ned parken helt

LÄS OCKSÅ: Så tog sig älgen in på Liseberg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar