Hem Underhållning Lista med namn på kändisarna läckt på nätet

Lista med namn på kändisarna läckt på nätet

förbi admin
0 kommentar

Kändisarnas namn fanns på nätforum före premiären – TV4 utreder inte: ”Ingen aning var den kommer från”

Nu är det bekräftat: alla kändisar på den påstått läckta listan från ”Masked singer” stämmer.

Från Marianne Mörck till Yohio och Marcus & Martinus – listan som publicerades på ett nätforum före säsongspremiären hade alla rätt.

– Vi kommer att ha en diskussion om hur vi kan förbättra eller försäkra inför nästa säsong, säger programmets exekutiva producent Anika Beclijevski.

Redan den 20 mars, fem dagar före ”Masked singer”-premiären, lades en lista över de påstådda kändisdeltagarna ut på internetforumet Flashback.

När finalen nu är över har listan inte bara visat sig stämma vid varje namn, med ett enda undantag var kändisarna också listade i den ordning som de åkte ut.

Den som läckt listan över ”Masked singer”-kändisarna visste att duon Marcus & Martinus skulle vinna tävlingen, en bakom Spelmannens mask och en i positivet som var med på scenen.

Uppmärksamma ”Masked singer”-fans har därför sedan flera månader kunnat veta att finalen skulle avgöras mellan Rennie Mirro, Tareq Taylor och de norska tvillingarna Marcus & Martinus. Personen som lagt upp listan kände dessutom till att en ur tvillingduon skulle gömma sig i positivet.

Spreds på nätet

Efter att de sex första kändisarna röstats ut ur tävlingen ställde Aftonbladet frågor till TV4 om listan. Den hade då fått ett eget liv och återpostades flitigt på olika nätforum, i kommentarsfältet på Masked singers Instagram-konto och som inlägg från tittare i Aftonbladets läsarchatt om ”Masked singer” varje fredagskväll.

TV4 valde att försöka hålla skenet uppe och fortsätta att kalla listan över alla kändisar för ”gissningar”.

– Jag kan aldrig kommentera gissningar, utan vem som döljer sig bakom masken kan man följa när deltagarna tar av sig maskerna i programmet på fredagar i TV4, sa ”Masked singers” exekutiva producent Anika Beclijevski då.

TV4: Förstör upplevelsen

Hela listan över ”Masked singers” deltagare publicerades på ett nätforum fem dagar före säsongspremiären. Anna Lindberg var den som först fick lämna programmet. Förutom hennes namn är ordningen på de utröstade kändisarna helt korrekt.

Felix Herngren, Nour El-Refai, Pernilla Wahlgren och Måns Zelmerlöw utgör kändispanelen i ”Masked singer”.

Nu bekräftar hon att TV4 känt till listan sedan programstarten.

– Det är olyckligt att en sån här typ av information får en viss spridning. Framförallt är det osolidariskt mot tittarna. Det förstör upplevelsen, säger hon.

– Den breda majoriteten av tittare vill ju inte veta hur det går. På det viset begränsas ju också spridningen av uppenbara skäl. Det är en självsanerande effekt, eftersom tittarna inte vill bli spoilade.

Hur kunde det bli så här?

– Vi har ingen som helst aning om var listan kommer ifrån. Och det är inget vi kommer att lägga ner tid på. Vi har förtroende för de som arbetar med produktionen.

Mona Sahlin var Fru Kanin. Många tittare kände redan till det efter att hela listan med kändisar läckt och spridits via ett nätforum.

Att artisten Yohio gömde sig bakom Sjöjungfruns mask hade redan avslöjats på förhand.

Kommer inte jaga läckor

Vad har ni gjort för att utreda den här läckan?

– Vi ägnar oss inte åt den typen av utredning att jaga läckor eller ta reda på hur nära det är knutet produktionen.

Teoretiskt finns det en chans att någon skulle ha kunnat gissa alla namn rätt, efter att TV4 gått ut med de första ledtrådarna den 16:e mars, i ett videoklipp i sina sociala medier, där samtliga deltagare sjöng en strof ur en låt. Men att dessutom korrekt gissa i vilken ordning kändisarna skulle lämna programmet är näst intill statistiskt omöjligt.

Inför nästa säsong kommer TV4 dock att se över sina rutiner under inspelningarna.

– Det är klart att vi kommer att ha en diskussion om hur vi kan förbättra eller försäkra inför nästa säsong. För det man gör är att man förstör upplevelsen och spoilar för tittarna. Alla måste ta ett ansvar. Det finns ingen vits att sprida spoilers. Oavsett vilken serie man tittar på så vill man inte veta hur det slutar, säger Anika Beclijevski, exekutiv producent för ”Masked singer” på TV4.

Du kanske också gillar