Hem Underhållning LNU:s forskning om troll kan vinna pris – som årets värsta skatteslöseri

LNU:s forskning om troll kan vinna pris – som årets värsta skatteslöseri

förbi admin
0 kommentar

Linnéuniversitetet har fått 4,5 miljoner kronor av vetenskapsrådet för att genomföra projektet, och i april i år hölls den första utställningen i Virserum.

– Trollen går inte med på att det finns skräp. För allt som finns på jorden är användbart, sa konstnären, arkitekten och forskaren Katarina Bonnevier, som är projektets ledare.

Forskningsprojeketet går ut på att göra en konstnärlig forskning, där man ska skapa en relation till material genom tänka som troll skulle göra – så kallad ”Trollsyn”.

Följ med på den konstnärliga forskningen i Virserum

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Se konsten och hör forskaren Katarina Bonnevier berätta om den. På bilden är hon tillsammans med Thérèse kristiansson och Mariana Alves Silva. Tillsammans utgör de konstnärsgruppen MYCKET, som är med i projektet.

Ytterligare två bidrag i tävlingen har kopplingar till Småland. Det ena är KOKO kommunkoreografs projekt som skapar mötesplatser mellan danskonstnärer och kommuner.

Det andra är Region Gävleborgs beslut att sälja två vindkraftverk man köpte in 2012 för 85 miljoner kronor, som ligger i Torsås.

Årets värsta slöseri korad sedan 2014

Tävlingen ”Årets värsta slöseri 2022” anordnas sedan 2014 av den ideella intresseorganisationen Skattebetalarna och är en tävling där årets värsta slöseri med skattemedel utses, i slutet av varje år.

Du kanske också gillar