Hem Underhållning Ludde Blomqvist, 20, om Tik Tok: ”Var nära att sluta”

Ludde Blomqvist, 20, om Tik Tok: ”Var nära att sluta”

förbi admin
0 kommentar

Mobilen vibrerar i fickan, en kommentar på en video lyser upp skärmen: ”Hur fan kan du gå till skolan efter det här?”. Ludde Blomqvist går i gymnasiet och har börjat lägga upp videos på sitt Tiktok-konto. 

Då hade han långt färre följare än de 1,4 miljonerna han har i dag. Och de hårda orden kunde förstöra en hel skoldag, berättar han nu. 

– Jag tog bort så många videos för att jag skämdes. Jag var väldigt nära att sluta ett tag, när jag hade runt 200 000-300 000 följare.

Men Ludde Blomqvist la inte ned telefonen, utan fortsatte att filma och lägga upp videos – där han bland annat dansade och lagade mat. Följarna blev fler och nu kan Ludde Blomqvist ha Tiktok som inkomst – pengarna tjänar han på olika samarbeten.

– Till slut slutade jag bry mig om vad andra tyckte, fick en annan inställning och bara körde på. Nu om någon skriver: ”Vad fan håller du på med”, så är det mer så: ”Ja, det är ju det här jag håller på med”.

https://www.instagram.com/p/Ch-XWKXoXuC/

Därför riktar han sig inte till svenskar längre

Av Ludde Blomqvists 1,4 miljoner följare är ungefär 200 000 svenska – och det finns en förklaring till varför siffran är förhållandevis låg. Han gjorde nämligen ett val att sluta rikta sig direkt till svenskar, på grund av den hårda tonen han upplevde.

– Kommentarer på svenska och engelska är otroligt stor skillnad. Det mesta av hatet är på svenska.

Men den respons han möts av på stan i Sverige är bara positiv, berättar han. Det är också många som hör av sig till honom privat.

– Det är absolut kul. Sen är inte alla DM:s helt okej. Många grejer är lite skumma. 

Vad är det skummaste?

– Det kan jag absolut inte säga. Så skumt är det. Det har kommit lite fotbilder hit och dit, men det är inte det värsta.

Ludde Blomqvist

Ålder: 20

Född: Bromma, Stockholm

Bor: Sundbyberg, Stockholm

Jobb: Videokreatör

Familj: Mamma, pappa, storasyster och storebror

Drömmer om: Att bli skådespelare

Gör på fritiden: Dansar, lagar mat, tränar, hänger med vänner

Lundells livsförändring efter miljonerna: ”Skäms”

Du kanske också gillar