Hem Underhållning Luna Tesch från Varberg invigde Luna Park på Liseberg

Luna Tesch från Varberg invigde Luna Park på Liseberg

förbi admin
0 kommentar

Under påsklovet efterlyste Liseberg personer vid namn Luna för att hjälpa till att inviga Luna Park – nöjesparkens nya område, riktat till barn som växt ur Kaninlandet men som kanske inte är redo för de allra mest våghalsiga attraktionerna.

Totalt fick Liseberg in över 1000 ansökningar från Lunor över hela landet och av dem fick 20 stycken komma till Liseberg med sina familjer under lördagens premiär.

En av de som valdes ut är åttaåriga Luna Tesch från Varberg:

– Det var jättekul! Hela dagen var väldigt häftig, säger Luna.

Luna Park är första delen av Lisebergs satsning inför 100-årsjubileet som väntar nästa år. Då kompletteras Luna Park med ytterligare en attraktion – berg- och dalbanan Luna – men redan i år öppnade två nya attraktioner, Turbo & Tempus.

”Jag började gråta”

Luna Tesch tyckte att Tempus, en sju meter hög åktur med fyra roterande axlar, var roligast. Även om den var lite läskig också.

– Den åker ganska högt upp och typ upp och ner och som i en cirkel. Jag började gråta när jag åkte, men efteråt kände jag mig modig, berättar Luna.

Pappa Tristan var också helnöjd med dagen på Liseberg.

– Gud ja, det var grymt. Väldigt kul att vi och Luna fick komma dit, av alla som sökte.

Att Luna fick just namnet Luna beror på flera saker, berättar han.

– Framförallt tycker vi att det är ett vackert namn. Det betyder måne på både spanska och italienska, och månen har en speciell betydelse för oss. Sen är det också namnet på vår favoritkaraktär i Harry Potter, Luna Lovegood.

Luna Park klippte bandet

Av de 20 utvalda Lunorna var det en sexårig göteborgare som fick äran att klippa bandet till Luna Park. Kanske hade hennes efternamn något med saken att göra.

– Att åka Turbo var allra roligast, berättade Luna Park.

Nytt för sommarsäsongen på Liseberg är också AtmosFear VR, en vidareutveckling av fritt fall-attraktionen AtmosFear som öppnade 2011 i Lisebergstornet. Åkarna utrustas med VR-glasögon som är tänkta att ge upplevelsen en extra dimension.

– Det blir en av de mest intensiva VR-upplevelserna i världen, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Liseberg har sommaröppet 23 april – 25 september och biljetter förbokas på liseberg.se.

Fler nyheter om Varberg hittar du här

De senaste lokala bostadsköpen hittar du här

Du kanske också gillar