Hem Underhållning Luripompa laddar för festival ”american style”

Luripompa laddar för festival ”american style”

förbi admin
0 kommentar

Snart dags för Tiveden Americana.

Foto: Privat

Den 9 och 10 september är det dags att för andra året i rad köra festivalen ”Tiveden Americana”, Sveriges yngsta festival för country, blues och amerikansk folkmusik.

– Det känns jättekul efter coronaåren att få ha festivalen på riktigt, säger Joacim och Mia Cleryd i ett pressmeddelande.

Tillsammans driver de utomhusrestaurangen ”Luripompa” i byn Sannerud.

– Förra året hade vi drygt hundra besökare, i år siktar vi på det tredubbla, säger Mia och tillägger att ”det kommer att svänga här i skogen!”

Årets Line up är imponerande, med artister från Sverige, Storbritannien, USA och Australien som kommer till Tiveden.

– Vi har satsat mer på roliga och nyskapande artister än stora namn, även om många är väl så kända. Vi har en skojig restaurang och vill ha roliga och intressanta artister, förklarar Jocke.

I samband med festivalen hålls ett singer/songwriter-camp på Tivedstorp där musiker kan få inspiration och hjälp med att skriva framtidens hits. Lägret leds av Mississippi Songwriters Alliance med stora namn som Double Dee, Sean Gasaway och Amy Lott. De nybakade låtarna kommer att framföras på lilla scenen under festivalen, berättar de i pressmeddelandet.

– Vi är mest stolta över våra samarbetspartners, säger Mia. Vi har Åke Lundström från Wild at Heart i Örebro som har lyckat boka upp dessa fantastiska artister, Tiveds IF som tillsammans med vår fenomenala hembygdsförening kommer agera funktionärer och förstås våra vänner på Tivedstorp som möjliggör vårt Songwriter camp.

”Ska få alla att gå i kyrkan”

Drew Young kommer till festivalen.

Foto: Privat

– Extra roligt är det att kyrkan i byn hörde av sig och ville att vi gör ett avbrott i programmet för en gospelkonsert i Sanneruds kyrka med Kent Lundberg. Vi håller ihop och hjälper varandra i Tiveden. Nu ska vi få alla att gå i kyrkan, åtminstone en gång!

– Att vi ligger som vi gör, mitt i skogen, kräver en del tankearbete. Vår hembygdsförening har löst parkering för husbilar och husvagnar, det går naturligtvis att tälta också för en äkta festivalstämning, tillfogar Jocke.

Jocke ser särskilt fram emot Drew Young Band från Louisiana.

– Han spelar en ganska klassisk country som jag gillar, och är också en av organisatörerna och har slitit hårt för att det här ska bli av.

Mia ser fram emot att höra Louisiana Avenue:

– De är ett av Sveriges bästa liveband som spelar cajunmusik med bleckblås och allt. Jag vet att dom kommer få folk att ”shake your booty like maraccas”, som de sjunger. Det kommer bli världens fest!

Jocke och Mia Cleryd driver Luripompa.

Foto: Luripompa

Luripompa laddar för festival.

Foto: Luripompa

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar