Hem Underhållning Magdalena Andersson i möte med Leif GW om kriminalpolitik

Magdalena Andersson i möte med Leif GW om kriminalpolitik

förbi admin
0 kommentar

Förra veckan meddelade Socialdemokraterna att man vill ha 50 000 poliser om tio år.

Förslaget kritiserades av kriminologprofessor Leif GW Persson i TV4 – då bjöds han in till statsminister Magdalena Anderssons bostad för att fika och diskutera politik.

– Jag har ibland såna där diskussioner, och jag tar varje tillfälle till dem för oftast är det de som tar initiativet. Det är inte så att jag ringer upp och gapar och skriker, säger Leif GW Persson som besökte Sagerska huset på tisdagen.

Men det var inte det enda de pratade om.

– Jag hade en del förslag som jag tycker är ganska vettiga i sig, hur man ska få upp rekryteringen och hur man ska få ett bättre urval.

Hyllar Magdalena Andersson: ”Begåvad”

Under mötet ska GW ha fått bra respons för sina förslag och efteråt hyllar han statsministern.

– Hon är en begåvad kvinna så jag har inga problem med henne. De där diskussionerna är ofta väldigt trevliga, säger han.

Andersson ska dock inte ha tagit tillfället i akt och frågat kriminologprofessorn om vad han röstar på.

– Jag har faktiskt i din tidning gått ut och förklarat att jag med ett undantag under alla år, och det var när jag var tokig på Mona Sahlin och Thomas Bodström, för det var jag faktiskt – med undantag för den gången har jag alltid röstat på Socialdemokraterna.

Erbjöds post som sakkunnig av Reinfeldt

Det var ifrån första gången en politiker vände sig till Leif GW Perssons för ett samtal av det här slaget, säger han.

– Det händer återkommande att politiker med olika partianknytning hör av sig och vill höra vad jag tror och vad jag tycker om ditten och datten, säger han och fortsätter:

– Det mest smickrande erbjudandet jag har fått i den där genren var faktiskt från en borgerlig statsminister. Det var ett antal år sedan. Det tackade jag för övrigt nej till, men de ville ha mig som en sån där reguljär kriminalpolitisk rådgivare.

Varför tackade du nej?

– Det tackade jag faktiskt snällt nej till i och med att jag höll på en del med tv och sånt där. Jag tyckte att det kom för nära och någonstans måste man göra en åtskillnad. Jag kan inte sitta som en slags grå eminens och jobba för regeringen och samtidigt i tv lägga ut texten om kriminalpolitiken. Det funkar inte, säger han.

På bilden statsministern publicerade såg det ut som att ni fikade. Vad bjöd hon på?

– Det var en slät kopp kaffe med en sån här kardemummalängd typ, jag kommer inte ihåg. Jag tog inget sånt, min läkare har sagt att jag ska ge fan i kaffebröd och det håller jag mig till. Vi tog en kopp kaffe och sedan satt vi där, mycket trevligt.

https://www.instagram.com/p/CiK13gFjjvd/

Du kanske också gillar