Hem Underhållning Maya Rudolph är tillbaka med skön komediserie | MovieZine

Maya Rudolph är tillbaka med skön komediserie | MovieZine

förbi admin
0 kommentar

MovieZine snackar med den flerfaldiga Emmyvinnaren Maya Rudolph om huvudrollen i den nya komediserien “Loot”.

Apple TV+ har redan lyckats få till ett gäng bra komedisatsningar genom “Ted Lasso”, “Mythic Quest”, “The Afterparty” och “Central Park” för att bara nämna några. Och under sommaren kommer vi att få följa Maya Rudolph (“Bridesmaids”, “Saturday Night Live”) i huvudrollen som miljardären Molly Novak. 

 

Handlingen i “Loot” låter oss följa med in bakom kulisserna av hur livet kan se ut för de allra rikaste, samtidigt som vår huvudperson går igenom en väldigt offentlig skilsmässa… efter att hon ertappat sin make (spelad av Adam Scott) med en avsevärt yngre kvinna. Plötsligt har hon 87 miljarder dollar och ett gäng olika företag i sin ägo, då paret träffades långt innan de finansiella framgångarna och inte hade något äktenskapsförord.

 

Problemet är bara att under de senaste 20 åren av fullständig lyx så har Molly aldrig riktigt reflekterat över att de ofantliga summorna pengar i hennes ägo, faktiskt skulle ha kunnat användas för att göra världen till en bättre plats. Något som hon däremot lär sig allt mer om under säsongens gång, tillsammans med den välgörenhetsorganisation hon upptäcker att hon äger och har ett kontor hos. Och vad ska man annars pyssla med när alla ens gamla vänner hänger med ex-maken och hans “yngre modell”?

 

Skaparna Alan Yang (“Master of None”) och Matt Hubbard (“30 Rock”) har tidigare gjort den underskattade serien “Forever” hos Prime Video tillsammans, som även den hade Maya Rudolph i en av huvudrollerna. Det märks att man vet precis vad Rudolph går för och har skrivit ett manus som låter henne briljera i en roll som enkelt pendlar mellan lättsam skojighet och gravallvarlig självrannsakan. Det blir alltså både roligt och bitvis gripande, även fast det givetvis lutar mer åt det roliga.

 

Här nedan kan du läsa vårt snack med Maya Rudolph om hennes huvudroll i “Loot”:

 

Joel Kim Booster och Maya Rudolph i “Loot”.

 

Jag måste börja med att säga att jag verkligen gillade “Forever” som du gjorde tillsammans med samma skapare som nu ligger bakom “Loot”. Hur var det att jobba med samma skapare igen och vad lockade dig mest med det här nya projektet?

 

– Vad kul! De hörde av sig med idén till mig. Det var givetvis väldigt smickrande, att man tänkte på mig igen nu inför det här projektet. Det är alltid speciellt när man har arbetat med någon tidigare, som vet vad du går för och redan har byggt upp ett bra sätt att kommunicera kring hur man bäst når fram till bästa möjliga nivå. Det är verkligen en förmån att kunna börja på den nivån direkt.

 

– Sedan tyckte jag ju även att idén i sig var både rolig och passade in särskilt bra i tiden på något sätt. Du vet, kunna gräva lite mer i det här med hur de rikaste kan leva i vår värld idag och dessutom addera ett lager av hur en medelålders kvinna går igenom en stor förändring i sitt liv. Och vad hon väljer att göra med det… det kändes bara som att det fanns gott om ämnen att dyka ned i och utforska med den här karaktären.

 

“Det var verkligen fullständigt galet att få kliva in i det huset”

 

Maya Rudolph i “Loot”.

 

Nu har du visserligen bara fått kliva in i en fiktiv version av den här världen. Men med tanke på inspelningsplatserna, kostymerna… och godisrummet. Hur tusan var det att få kliva in i dollarmiljardärs-världen och leva i den ett tag?

 

– Alltså, godisrummet var fantastiskt. Haha! Vi spelade in mycket av serien på ett ställe som heter “The One”, vilket sägs vara typ det dyraste huset som någonsin byggts. För privatpersoner alltså. Och det var verkligen helt galet. Galet. Jag hade ingen aning om att man kunde bygga hus på det sättet. Eller att det faktiskt fanns “godisrum”… och på samma våning fanns det en bowlingbana, en bar och en swimmingpool. Det fanns en nattklubb och en fullt utrustad biograf också, som för övrigt var väldigt bekväm att sitta i. Men ja, det var verkligen fullständigt galet att få kliva in i det huset.

 

– Det finns såklart en del av det som är rolig och som vi alla nog är lite nyfikna på att få smygtitta på. Och hur det vore att få leva sitt liv så på riktigt. Om du hade alla pengarna i världen och aldrig behövde oroa dig… det låter ju ganska fantastiskt. Men det var kul att åtminstone få låtsas att man tillhörde den världen. 

 

“Det finns gott om grejer som utvecklar sig åt fel håll i världen just nu.”

 

Nat Faxon och Maya Rudolph i “Loot”.

 

Det är en rolig serie, men det finns en hel del seriösa teman här under ytan också. Fanns det något särskilt tema som du kände var extra viktigt att lyfta genom “Loot”?

 

– Om man hade förmånen att plötsligt ha en personlig förmögenhet på 87 miljarder dollar, så är det nog svårt att inte tänka på huruvida man skulle använda sina pengar för att göra världen till en bättre plats eller om man skulle vara girig och typ… festa riktigt hårt och länge. Det finns definitivt en “moralisk kompass”-aspekt som jag hela tiden tänkte på i förhållande till den här karaktären. Vad är det egentligen hon känner?

 

– Vi bestämde oss väldigt tidigt för att hon inte skulle ha tänkt eller levt på ett sätt som gjorde världen något gott, före uppbrottet med sin make. Filantropi har definitivt inte varit något hon reflekterad över alls. Men när det går upp för henne att det är något hon faktiskt kan vara med och påverka genom, med de medel hon har till sitt förfogande, så öppnar det upp en ny värld för henne. Och påminner henne om vem hon egentligen är och var, innan hon klev in i den där andra världen tillsammans med sin make.

 

– Jag kände också att det fanns en bra möjlighet här att lyfta saker som händer i vår egen värld också. För det finns gott om grejer som utvecklar sig åt fel håll i världen just nu. Det vore dumt att inte ta chansen att lyfta och tänka på åtminstone några av dem om man plötsligt befann sig i en position där man kunde påverka något till det bättre. 

 

“Något som inledningsvis skapade en slags gnista till idén bakom vår berättelse”

 

Maya Rudolph och Adam Scott i “Loot”. 

 

Pratade ni något specifikt om Mackenzie Scott, Jeff Bezos ex-fru? Hon fick väl “bara” drygt 50 miljarder dollar i sin skilsmässa, men har ju hunnit ge bort en hel del av detta redan. 

 

Bara 50 miljarder alltså, haha?

 

Precis, din karaktär fick ju hela 87 så Mackenzie ligger ju lite i lä där… förutom att hon fick allt på riktigt då. Men även fast man kanske skulle kunna tycka att grundidén för “Loot” känns väldigt otrolig, så finns det ju bevisligen någon som har gått igenom det här på riktigt. Var det något ni inspirerades av?

 

– Det var helt klart något som inledningsvis skapade en slags gnista till idén bakom vår berättelse, för våra skapare. Men medan serien höll på att skapas så fortsatte andra saker att hända ute i världen som också passade in eller togs upp av oss i serien. Som vi kanske inte hade förväntat oss att det skulle slå in även i verkligeheten. Inte bara i hennes situation, men med andra välkända skilsmässor och förhållanden som gått i kras. Utvecklingen av serien har ju hållit på i några år nu, så det var i en lite annan värld som idén bakom allt kom till. 

 

 

De tre första avsnitten av “Loot” finns nu tillgängliga hos Apple TV+. Den första säsongen kommer att bestå av totalt tio avsnitt, där ett nytt avsnitt släpps varje fredag.

 

ANNONS: Prova på Apple TV+ gratis i 7 dagar

 

Kommer du att ge “Loot” en chans? Vilken är din favoritroll med Maya Rudolph? Kommentera gärna nedan!

Du kanske också gillar