Hem Underhållning Melinda Jacobs om E-Types frieri och ”Mammahjärtat” på SVT

Melinda Jacobs om E-Types frieri och ”Mammahjärtat” på SVT

förbi admin
0 kommentar

Stor intervju om graviditeten, bröllopsplanerna och nya SVT-dokumentären: ”Allting rivs upp igen”

Hon blev känd för svenska folket i samband med Lilla hjärtats död och är nu aktuell med dokumentärfilmen ”Mammahjärtat”.

Nu berättar Melinda Jacobs om den stora sorgen, glädjen över att vänta barn med Martin ”E-Type” Erikson och frieriet. 

– Livet har varit så otroligt tungt i ganska många år nu. Så jag är så ödmjukt tacksam för varje dag jag får känna den lyckan som jag faktiskt gör nu.

Melinda Jacobs, 38, var bara 21 år när hon tog emot sitt första fosterbarn. För sex år sedan kom sju veckor gamla Esmeralda Gustafsson, även kallad Lilla hjärtat, till henne och exmaken Lasse Lundberg i Vadstena. Men de förlorade sedan vårdnaden om Lilla hjärtat som fördes tillbaka till sina biologiska föräldrar trots deras missbruksproblem. Tio månader senare hittades Esmeralda död.

Fallet skakade om hela landet och Melinda Jacobs kamp för fosterhemsplacerade barn och deras rättigheter har resulterat i Lex Lilla hjärtat som har lett till flera lagändringar. 

Melinda Jacobs var nominerad till Årets mamaröst 2022.
Melinda Jacobs var nominerad till Årets mamaröst 2022.

Ny SVT-dokumentär: ”Väldigt jobbigt”

I måndags hade dokumentärfilmen ”Mammahjärtat” premiär på SVT och under ett års tid har My Sandström följt Melinda Jacobs. 

Samma kväll ägde Årets mama-galan rum och Melinda Jacobs var på plats och även nominerad till Årets mamaröst 2022. Hon blir tagen när dokumentären kommer på tal.

– Vi hade pressvisning förra veckan och det var väldigt jobbigt och jag var väldigt ledsen. Allting rivs upp igen. Men jag är stolt över den även om det alltid är läskigt när någonting ska flyga ut och tas emot och bedömas av andra människor. Det här är mitt mest privata. Men det känns ändå jättekul och jag hoppas den inspirerar andra till att våga öppna sina hem och sina hjärtan. 

Melinda Jacobs i hovrätten på ”Lilla hjärtat”-rättegången.
Melinda Jacobs i hovrätten på ”Lilla hjärtat”-rättegången.

Tufft för barnen: ”Stort sår”

Gravida Melinda Jacobs som i nuläget har fem barn hemma, tre biologiska och två familjehemsplacerade, berättar att de också medverkar i dokumentären.

– Men de har inte varit med när de inte har velat. Det är ett känsligt ämne för dem också. Det var ju deras lillasyster. Allt har varit tufft och det kommer det vara resten av livet, det kommer aldrig gå över.

Hur går tankarna när du ser tillbaka på det fruktansvärda som hände?

– Det är ett stort sår och det är så oerhört smärtsamt. Men nu kan jag känna lycka och glädje igen över andra saker. Men sorgen kommer alltid vara kvar som en skugga. 

”Han kommer bli en superpappa”

Privat har Melinda Jacobs mött kärleken i artisten Martin ”E-type” Erikson, 57, och paret väntar sitt första barn som beräknas födas i januari. 

E-Type och Melinda Jacobs med två av barnen på röda mattan.
E-Type och Melinda Jacobs med två av barnen på röda mattan.

– De små barnen har lite svårt att ta in det, men min tjej som är nio år tycker det är skithäftigt. Hon är också i en perfekt ålder och kan hjälpa till. Men jag har också två barn som snart är vuxna och som kanske tycker att mamma börjar bli lite väl gammal. Haha! 

Martin Erikson har inga barn sedan tidigare och på frågan om han möjligtvis är lite hispig inför det som komma skall ler Melinda Jacobs.

– Just nu är han ganska lugn, men han kommer bli hispig när bebisen har kommit ut. Man märker redan på de små barnen att han är lite hispig. Men han är jätteglad och han kommer bli en superpappa. Martin hade gett upp drömmen om att bli pappa som han har haft i många år så det är jättehäftigt.

Kommer ni bo kvar i Vadstena?

– Vi utgår därifrån just nu. Det är där vi bor och vi letar även hus där.

Så gick frieriet till

Nyligen friade den blivande pappan till Melinda Jacobs och på hennes vänstra ringfinger glittrar en stor diamantring.

– Jag har haft en önskan om en vintagering och det här är den vackraste ringen som jag någonsin har sett. 

Hur känns allt?

– När någon går ner på knä… Det är ju sådant som mest händer på film. Men det var en jättestor dag och det kändes så fint att alla var samlade. Alla barnen var där, våra vänner och vår familj. Han hade verkligen styrt upp det väl. Martin är verkligen en romantiker.

– Jag anade kanske att det var något på gång. När jag kom dit märkte jag att det var vänner på plats som jag inte visste skulle vara där. 

Bröllopsplanerna

Melinda Jacobs berättar att de redan har funderat på bröllopet. 

– Det finns planer. Men det får vi återkomma till och man vet inte vad det kommer ut för barn. Vi får se hur livet formar sig. 

Hur lycklig är du på en skala?

– Livet har varit så otroligt tungt i ganska många år nu. Så jag är så ödmjukt tacksam för varje dag jag får känna den lyckan som jag faktiskt gör nu. Jag blir lite sentimental. Men när man har varit med om mycket tufft blir man extra glad när det får kännas bra i livet.

Du kanske också gillar