Hem Underhållning “Michael Bay har ingen tid för bullshit” | MovieZine

“Michael Bay har ingen tid för bullshit” | MovieZine

förbi admin
0 kommentar

MovieZine möter Jake Gyllenhaal och Yahya Abdul Mateen II, bioaktuella som desperata bankrånare på flykt i Michael Bays “Ambulance”.

I Michael Bays högoktaniga actionrökare ”Ambulance” ser vi Jake Gyllenhaal och Yahya Abdul-Mateen II (”Matrix Resurrections”) som två adoptivbröder – en kriminell och en i desperat behov av pengar – som genomför en bankstöt som ska göra dem rika. Men något går snett och snart är de på rymmen i en stulen ambulans, jagade genom Los Angeles under ett stort polispådrag. 

 

Under en pressträff inför filmens premiär fick jag chansen att fråga skådespelarna om deras egna Michael Bay-favoriter. Dessutom fick vi en exklusiv uppdatering på Gyllenhaals två kommande projekt med Sverigekoppling. 

 

”Ambulance” är en rätt actionpackad film. Hur galen var inspelningen? Drog ni på er några skador?

 

Jake: Inga skador, tack vare alla otroliga människor som jobbade på filmen. Michael Bay använder några av de bästa stuntteam som finns, de bästa helikopterpiloterna, de bästa förarna i världen. Vi var i goda händer. Och det tillät oss också att ta rätt stora risker när vi visste att vi kunde, och att vi alltid skulle vara skyddade. 

 

Yahya: Det är en spännande film och det var spännande att spela in den. Det var precis som det ni ser i filmen: högljutt, snabbt men även småskaligt och intimt. Vi spelade ju in en stor actionfilm inuti en ambulans. 

 

 

Filmen har referenser till flera av Michael Bays tidigare verk. Vilka är era favoriter?

 

Jake: ”The Rock”, den älskar jag.

 

Yahya: Jag gillade ”Transformers”, och ”Bad Boys” såklart. ”Armageddon”…

 

Jake: Man vet att man har en bra regissör när en robot kan få dig att gråta. Jag blev ganska emotionell under första ”Transformers”. 

 

Finns det något ni gjorde i den här filmen som ni aldrig har gjort förut?

 

Yahya: Jag har aldrig kört en ambulans.

 

Jake: Jag har aldrig varit i en ambulans som Yahya har kört… (skratt) Leker vi ”jag har aldrig” nu? Jag har aldrig gjort en Michael Bay-film! Vad mer… Jag har aldrig sett en helikopter flyga under en bro på det sättet. Och verkligen inte två. Och att vara under de helikoptrarna var galet. Stuntsen i den här filmen är på en nivå som jag aldrig har varit med om.

 

Large 54a75e13b66ec81e7b95bc3aff5ad96d 2546 under 20bridge 19b 2060fps 202 cc

 

Yahya: Jag har aldrig Facetajmat en polare mitt under en scen. Men jag var tvungen! På grund av helikoptrarna utanför ambulansen. Jag ringde upp honom och la telefonen på instrumentbrädan och filmade. Jag har ju världens bästa jobb…

 

Vi kan inte säga att era rollfigurer är filmens hjältar. Så hur skulle ni definiera dem?

 

Yahya: Jag tror inte de skulle se sig själva som hjältar heller. De är bara vanliga killar som är desperata. Ibland förväntas de vara hjältar, de försöker rädda varann och rädda sina familjer. Ingen försöker rädda sitt eget skinn. Alla värnar om någon annan. Om jag talar för min karaktär, Will, så är han osjälvisk. Han är nog inte stolt över allt han gör. Men han är bestämd, han kommer kämpa sig igenom livets motgångar om det är vad som krävs.

 

Jake: Jag skulle kalla Danny för någon som fick en dålig start. Han föddes in i en familj av bankrånare och det var hans verklighet. Han känner inte till något annat. På många sätt kan han inte beskyllas för det, men han är i en omöjlig sits i början av filmen. Jag undrade alltid varför Michael inte ville att Danny skulle bära mask under kuppen i filmen. Det var för att det var sista chansen. Sista kuppen – funkar inte det så är han slut. När vi möter karaktärerna i början är de trötta, de har fått nog. 

 

– Och jag tror Danny blir förvirrad när han förstår hur mycket han bryr sig om sin bror. Han har gått igenom livet och försökt att inte bry sig, men han bryr sig verkligen. Det stör honom, men han älskar honom så mycket. Och han tycker att han gör det rätta.

 

Hur skulle ni beskriva samarbetet er sinsemellan?

 

Jake: Yahya är otroligt lugn. Han är behärskad, utom när han kör bil. Han är så lätt att bli vän med. Från första gången vi träffades var han ödmjuk och älskvärd. Djupt respektfull. Vår dynamik var sådan att jag alltid försökte vara hjälpsam och skapa god energi. Vi kunde alltid lita på varann. 

 

Yahya: Goda intentioner är allt, och vi kom in med samma intentioner. Vi visste alltid båda två vart vi var på väg, och det är skönt att kunna jobba så. 

 

Large 54a75e13b66ec81e7b95bc3aff5ad96d 2546 d025 11802 cc

 

Vi vet att Michael Bay är en otroligt visuell regissör med fantastiska actionscener. Men hurdan är han med er skådespelare?

 

Jake: Han är likadan. Han söker efter energin, efter något levande i varje actionscen. Han kommer flytta bilden om något inte känns rätt. Och han är exakt likadan när han jobbar med skådespelare. Han anlitar alltid skickliga skådespelare. Det är anledningen till varför jag älskar ”The Rock”, fantastiska skådisar. Han litar på att alla ska leverera. Och hans kameror sitter aldrig fast, han gillar handhållna kameror för att kunna röra sig med oss. Och han söker alltid efter något äkta. Han har ingen tid för bullshit.

 

– Om han ska filma en scen med mig till exempel, och jag inte levererar som jag ska, medan Yahya är på topp, så kan hela scenen skifta till att handla om Yahya. Sådan är Michael, alltid rörlig och anpassningsbar vare sig det handlar om en actionscen eller en skådespelarscen. 

 

Vad var det galnaste som han bad er göra under inspelningen?

 

Jake: Han är inte så galen som man kan tro.

 

Yahya: Nej, han är ganska rakt på sak. Han är tydlig.

 

Jake: Jag minns en dag när vi spelade in en scen. Halvvägs genom den bestämde han att vi skulle ge oss ut och filma en actionscen istället. Jag skulle köra ambulansen. ”Ok, du ska hoppa in i ambulansen och köra ned för gatan, det blir explosioner, och en snubbe kommer springa här och hoppa. Du måste se till att köra i 65 km/h annars kör du på honom. Och just det, två helikoptrar kommer dyka upp bredvid bilen. Är du redo! Kör!” Och jag bara, vad händer…? Men det blev bra. Det ser bra ut i filmen. Faktiskt, det blev rätt otroligt. Men sån är han, det går alltid fort med honom. Han gör saker, man får bara hänga med. Det är alltid säkert, men också präglat av den typen av energi. 

 

 

En fråga till dig, Jake. Du har två kommande projekt med svensk koppling. Vad kan du säga om ”Snow Blind” och ”Helikopterrånet”?

 

Jake: ”Snow Blind” går riktigt bra. Jag jobbar med Gustav Möller som är en otrolig begåvning. Jag gjorde ju en remake på hans mästerverk, ”Den skyldige” som blev ”The Guilty” förra året. Så han och jag står varann väldigt nära. ”Helikopterrånet” ska vi inte göra. Det projektet har blivit något annat nu. Så där är uppdateringen. 

 

“Ambulance” får världspremiär på bio 25 mars.

Du kanske också gillar