Hem Underhållning Michael Nyqvist dotter Ellen Nyqvist ska bli mamma

Michael Nyqvist dotter Ellen Nyqvist ska bli mamma

förbi admin
0 kommentar

För Ellen Nyqvist, 32, har de senaste veckorna varit intensiva. Samtidigt som hon precis avslutat sitt stora jobbprojekt med inredningen på restaurang Riche Fenix på Götgatan i Stockholm har hon och sambon Mikael ordnat med en flytt.

– Jag har inte burit något, men man packar, packar och packar. Men det blir i alla fall bra, vi flyttar till en större lägenhet, berättar hon.

Allt samtidigt som paret väntar tillökning.

– Jag är i vecka 35, så det närmar sig verkligen, säger hon om glädjen.

– Det var inte planerat heller, men det är nog rätt i tid ändå. Jag är 32 och det känns bra. Det är först nu det börjar landa, det har tagit ett tag. Jag har haft så mycket jobb och det har varit så mycket annat runtomkring, så man har inte riktigt haft tid att processa riktigt. Men nu börjar det sjunka in, så här fem veckor före beräknad födsel, säger Nyqvist med ett skratt.

Gör som mamma och pappa: ”Alltid känts självklart”

Skådespelaren Michael Nyqvist gick bort i lungcancer sommaren 2017, 57 år gammal. Ellen Nyqvists barn hade blivit hans första barnbarn.

Om det blir en pojke eller flicka, det har paret valt att inte ta reda på – precis som pappa Michael och mamma Pinita Rodriguez.

– Det har alltid känts självklart, mina föräldrar tog inte heller reda på kön. Så jag har alltid tänkt i hela mitt liv att jag inte ska ta reda på kön.

Men, tillägger Ellen Nyqvist:

– Det känns som en tjej, vi har väldigt mycket tjejer i släkten.

Diskussionerna kring namnen har varit många och långa, men paret kommer vänta tills dess att barnet är här. 

– Man vill hålla det lite öppet. I många fall har man hört att när bebisen kommer ut så känner att det inte alls är det namnet man har bestämt, utan en helt annan person.

”Jag kommer rulla dit med vagnen det första jag gör”

När barnet väl är ute är planen att först ta det lugnt en tid. Därefter, om situationen tillåter, börja snegla på att börja jobba relativt tidigt. Barnpassningen, menar hon, kommer inte vara så svår att lösa med all släkt i Stockholm.

– Nästan alla bor på Söder också – och det är typ första bebisen någonsin i min släkt så det kommer vara ganska mycket tryck på barnpassning.

Tillsammans med vännen och kollegan Louise Tungården driver hon designbyrån Studio Boom la Tête. Duon har precis avslutat sitt första stora projekt – att färdigställa inredningen på nyöppnade och trendiga restaurangen Riche Fenix.

– Jag kommer rulla dit med vagnen det första jag gör och fira med lite bubbel, för det har jag inte kunnat göra på ett tag, säger hon och skrattar.

– Det har varit ett otroligt projekt som vi har hållit på med hela det här året. Därav också att jag har haft lite tid på att tänka på bebisen.

https://www.instagram.com/p/ChPJVUVj9UK/?hl=sv

Du kanske också gillar