Hem Underhållning Mikkey Dee om kaosvädret i Över Atlanten

Mikkey Dee om kaosvädret i Över Atlanten

förbi admin
0 kommentar

Mikkey Dee om rädslan i tv: ”Flög till höger och vänster”

Uppdaterad 18:18 | Publicerad 18:06

Kaosvädret tog greppet om kändisbåten i ”Över Atlanten”

I fem dygn kastades deltagarna hit och dit i ett kraftigt oväder.

– Man flyger till höger och vänster, säger Mikkey Dee.

I tre veckor seglade Scorpions-trummisen Mikkey Dee, 59, från Kanarieöarna till karibiska Saint Martin med Maria Montazami, Anders Svensson, Nassim Al Fakir, Hans Fahlén och Julia Dufvenius.

Fem dagar tillbringade de i kraftigt oväder.

– Det är jävligt obehagligt alltså, det är inget att snacka om. Det är inte trevligt att bli runtbombad på det sättet. Man upptäcker definitivt hur liten man är, säger Mikkey Dee.

Vågorna fick deltagarna att kastas omkring på båten.

– Det är obehagligt. Det är ingen behaglig känsla att bli runtkastad. Man slår sig hela tiden. Man ramlar in i väggar, bommar och tampar. Man flyger till höger och vänster. Det är så okontrollerbart, så det är klart att det inte är en behaglig känsla.

”Man blir nästan förbannad”

Ovädret gjorde det svårt för deltagarna att sköta de vardagliga sysslorna.

– Redan efter ett dygn var man helt slutkörd, för det tar ju på hur vi sover, hur det är att laga mat, att styra, säkerheten. Det är ingen lek liksom. Det är tufft, säger Mikkey Dee.

Men han blev inte rädd – snarare fokuserad. Han kände förtroende för skepparen Gunnar ”Gurra” Krantz.

– Man blir nästan förbannad istället. Man blir ännu mer skärpt.

Det dröjer inte länge innan både Hans Fahlén och Nassim Al Fakir blir sjösjuka och tvingas kasta huvudet över relingen för att kräkas. Det problemet slapp Mikkey Dee.

– Man kan inte förutse om man blir dålig eller inte och det går väldigt fort då. Men jag var glad. Jag tror jag hade nytta av att jag åkt så mycket turnébuss, jag är van vid att det skumpar.

Ur ”Över Atlanten”.

Känner Montazami

I programmet bildar Mikkey Dee lag med Hollywoodfrun Maria Montazami och före detta fotbollsproffset Anders Svensson.

– Jag var superglad över att det blev vi, vi är likadana. Vi tre hade så roligt hela vägen.

Han känner Maria Montazami sedan tidigare.

– Vi har gjort ”Fångarna på fortet” ihop och hon brukar komma och titta när jag lirar i Los Angeles. Senast var bara några månader innan vi skulle segla när vi spelade på Inglewood Forum, då kom hon och Kamran. Och Anders är ju göteborgare så det var ganska självklart att man ville att vi tre skulle hänga ihop, säger Mikkey Dee.

”Över Atlanten” sänds på Kanal 5 och Discovery+ tisdagar 21.00.


Mikkey Dee sätter plus på…

Bostaden Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag bor i en jättefin villa vid havet i Göteborg. Vi har det bra där. Vi stortrivs.

Hälsan Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

– Jag spelar mycket hockey på veckorna och grundhälsan är bra. Jag har bråkat med en tennisarmbåge i nästan ett år, det är väl det enda. Peppar, peppar, ta i trä.

Kärleken Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag och Mia (Mikkeys sambo, reds anm) har hållit ihop i trettio år, så det måste man väl säga är en femma va?

Hur får man det att hålla i 30 år?

– Man hittar rätt tjej. Mitt liv är ingen enkel dans på rosor på det sättet, med mycket resor och mycket frestelser och jobbigheter. Där ger jag Mia full kredd. Vi funkar ihop. Det gäller att hitta rätt person, då går det.

Ekonomin Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag klagar inte. Jag har inget mål att tjäna miljarder, däremot vill jag att vi bor och har det bra och att vi kan hjälpa våra barn, våra pojkar. Nu behöver vi inte hjälpa dem så mycket längre, för de klarar sig väldigt bra själva, men att vi inte går på knäna eller behöver vända på tioöringarna.

Vilken är din lyxigaste vana?

– Åka båt, köra racerbil, kunna resa. Allmänt att kunna leva lite av ett drömscenario. Bara att kunna leva sitt liv utan att vända på tioöringar, det är mitt mål. Sedan behöver jag inte spara mig till enorma rikedomar.

Karriären Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Att få vara på min nivå i fem år är grymt, tio år är otroligt, femton år är galet, 25 år är nästan ”unheard of” och här är jag på snart 40 år. Det känns fortfarande lika kul, annars klarar man inte av det här. Den dagen den här glädjen och rolighetsfaktorn sviker, då är det över direkt. Det spelar ingen roll hur bra du spelar, är det inte roligt så fixar du det inte.

Framtiden Betyg: 5 av 5 plusBetyg: 5 av 5 plus

– Jag ser ingen pension nära av den anledningen att jag spelar bättre nu än jag någonsin har gjort. Jag fyller 60 nu 31 oktober och fysiskt hade man ju mer flås när man 25, men samtidigt hade man ju inte den rutinen. När du har rutinen är det mycket, mycket enklare att spela, resa och leva som jag gör. Jag har hellre lite sämre flås som nu, men jag har ju mängder av rutin och erfarenhet.

Deltagarna är redo att segla över Atlanten.

Du kanske också gillar