Hem Underhållning Miss Li är en av de mest önskade artisterna på Törebodafestivalen och gjorde en bejublad show.

Miss Li är en av de mest önskade artisterna på Törebodafestivalen och gjorde en bejublad show.

förbi admin
0 kommentar

Miss Lis konsert går i blått. Bandet har blå overaller och själv har hon en volangprydd, böljande blå kreation.

Foto: Johan Carlén

Du är starkare än du tror, sjunger hon, och sittande vid scenkanten i ett mellansnack pratar hon om att ingen ska få sätta gränser för våra drömmar.

Det skulle kunna låta banalt, men kombinationen av Miss Lis såriga röst, trallvänliga melodier och intensiva publikkontakt övertygar nog de flesta.

Hon ska vara en av de mest önskade artisterna på festivalen, enligt festivaltidningen. Miss Li appellerar till folk i olika åldrar och det är packat på torget och framför festivalscenen inför hennes framträdande. Vakterna delar ut öronproppar till barnen, men en liten kille framme vid staketet skakar förnärmat på huvudet när hans mamma försöker få honom att ta ett par.

Miss Li appellerar till folk i alla åldrar.

Foto: Johan Carlén

Bandet gör entré i blå overaller. Miss Li själv är klädd i en böljande, blå rock med volanger och tillhörande hatt, som hon virvlar runt på scenen i.

Första numret är Underbart i all misär med textraderna Du kan inte längre stoppa mig för jag kan va mig själv nu, utan dig.

Det är ett tema som går igen i showen – livet kan vara outhärdligt, men vi reser oss och vägrar ge upp.

Peptalk med publiken. Ingen ska få sätta gränser för dina drömmar, är hennes budskap.

Foto: Johan Carlén

På samma gång är det en fantastiskt glad och kraftfull konsert, med allsångslåtar som Komplicerad, Dancing the whole way home och Lev nu dö sen.

I ett annat mellansnack berättar Miss Li berättar om sina drömmar som barn, om när hon bodde i en liten etta och levde på nudlar och senap köpte sitt första elpiano på avbetalning.

– Nu tar vi en låt för mammorna och papporna –

Foto: Johan Carlén

– Det är samma piano jag har med mig här i dag, jag har målat det säkert 20 gånger, säger hon och pekar på det turkosfärgade instrumentet, som hon strax börjar hamra på.

När hon höjer tempot åker hatten av, hon slår ut håret, klättrar ner till scendiket och gör en lång rad fans lyckliga genom att springa utmed staketet och vidröra deras händer.

Sista låten är Instruktionsboken med textraden Den finns där någonstans och om jag letar lite till så hittar jag nog fram.

Det tror vi på, både för Miss Li och för alla andra – varenda kotte i det böljande publikhavet.

Små och stora Miss Li-fans.

Foto: Johan Carlén

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Du kanske också gillar