Hem Underhållning Nike Sellmar vinner Idol 2022

Nike Sellmar vinner Idol 2022

förbi admin
0 kommentar

Genom hela Idol-resan har Nike Sellmar hyllats av juryn. Samtidigt har hennes blandning av country och rock gått hem i stugorna. Och den Stockholmsbördiga sångerskan förklarade att hon njöt i fulla drag av att stå på scen inne i Tele2 Arena.

– Det är någonting speciellt att få uppleva det här och verkligen känna ”Fan, folk är här för att kolla på mig”, sade hon efter sin andra låttolkning, Bob Dylans ”Make me feel my love”.

Hennes motståndare Albin Tingwall fick också ta emot juryns hyllningar – men var själv missnöjd med sin första insats.

– Jag tappade text på ett ställe jag verkligen inte trodde jag skulle tappa text på. Lamporna psykar mig, sade han efter att ha sjungit Harry Styles ”Falling”.

Erbjöds jobb direkt

Men jurymedlemmen Katia Mosally uppmanade honom att inte lägga för stor vikt vid missen och frågade inför hela arenan om han ville jobba med henne.

En skakad Albin Tingwall tackade ”ja” och fick senare i programmet revansch med Roxettes ”It must have been love”.

Den 19-årige tennisspelaren från Sigtuna hade aldrig stått på en scen innan han sökte till årets ”Idol”. Att möta den rutinerade 27-åringen Nike Sellmar, utbildad på Musikhögskolan i Piteå, beskrev han som en utmaning.

– Nike har ju varit favorittippad ända sedan kvalveckan. Att hon skulle gå till final var det inget snack om, bara om vem som skulle ha den andra platsen. Och det blev jag, det var ju konstigt, sade Albin Tingwall till TT inför finalen.

En klimataktivist klev upp mitt under Miss Lis framträdande under Idolfinalen.

Klimataktivist stormade scenen

Under Miss Lis framträdande sprang en person upp på scenen med en skylt med texten ”Återställ våtmarkerna” – och blev snabbt bortförd av säkerhetspersonal.

”En person tog sig upp på scenen och det hanterades snabbt snabbt av personal på plats”, säger Malin Knave, exekutiv producent på TV4 i ett uttalande till TT.

Du kanske också gillar