Hem Underhållning Nina Kraviz uppträder på Lollapalooza efter kritiken

Nina Kraviz uppträder på Lollapalooza efter kritiken

förbi admin
0 kommentar

I helgen är Lollapalooza tillbaka i Stockholm efter två år med pandemi. Band som The Killers, Imagine Dragons och Måneskin kommer att förgylla helgen på Gärdet i Stockholm.

Men dit kommer också DJ:n Nina Kraviz, 39. Den ryska technostjärnan som tidigare under våren avbokats från spelningar i Nederländerna, Tyskland och USA efter att ha kritiserats för att inte ta tillräckligt med avstånd från ryska invasionen av Ukraina, skriver DN.

Efter kritiken gick stjärnan ut på Instagram och bemötte den.

”Det är avskyvärt vad mitt hemlands relation till Ukraina har blivit. Jag är emot alla former av våld. Jag ber för fred. Det gör mig ont att se oskyldiga människor dö. Jag är en musiker och har aldrig varit involverat och stöttat politiker eller politiska partier”, skrev hon bland annat.

Spelar i Stockholm: ”Haft en personlig dialog”

DN har varit i kontakt med Anna Sjölund som är festivalchef på Live Nation som anordnar Lollapalooza.

”Lollapalooza Stockholm är en plats för inkludering, allas lika värde och fred. Vi följer och stödjer alla sanktioner som implementerats för Ryssland”, skriver hon i ett mejl till tidningen.

Vidare pekar hon på att Kraviz inlägg på Instagram tydliggjort vilken var hon står i frågan om Rysslands krig i Ukraina.

”Vi har haft en personlig dialog med Nina Kraviz och efter det har vi en bestämd uppfattning om att hon tar avstånd från kriget i Ukraina, vilket hon också själv uttryckt i sina sociala medier. Nina Kraviz är välkommen att uppträda som planerat.”

Du kanske också gillar