Hem Underhållning Petra Medes första ord om bebislyckan

Petra Medes första ord om bebislyckan

förbi admin
0 kommentar

Petra Mede, 52, har blivit tvåbarnsmamma, det avslöjades i Tilde de Paulas TV4-program ”Tilde” under förra fredagen. Och under kvällens program gästade tv-profilen soffan för att berätta om beskedet. I programmet visar programledaren Tilde de Paula upp Expressens artikel över bebisavslöjandet.

– Jag har nämligen en huvudroll i det här med att du blivit tvåbarnsmamma. För det var nämligen jag som tydligen avslöjade detta stora, skämtar Tilde.

– Jag tycker att det är fantastiskt att jag avslöjar någonting som kanske borde vara en ganska logisk följd av att man sett, börjar Tilde säga medan Petra avbryter:

– Jo, det hade gått nio månader. Men ska någon avslöja det, så är det väl du Tilde, det vet du för du ligger nära mitt hjärta. Och jag har ju dessutom döpt den här lilla tjejen som det blev, till Paula, för att hedra dig, säger Petra. 

– Nu har jag smörat nog kanske! utbrister Petra. 

När Tilde de Paula frågar Petra om hon känt av ”tvåbarnschocken”, så svarar Petra:

– Ja, den går inte av för hackor. Men det var lustigt, för ingen har sagt något. När man väntar barn är det alltid: ”åh så härligt!”. Det blir ju en chock, man har ju ändå bara två armar, och ett huvud och så ska man räcka till. Och då plötsligt nu säger alla: ”Ja men det är ju en jättegrej, tvåbarnschocken!”, men ingen pratar om det innan. Alla ville nog bespara mig. Det är underbart, men det är chockartat.

Har en dotter utanför rampljuset

Det var i mars i år som tv-profilen avslöjade att hon väntade sitt andra barn. I ”Nyhetsmorgon” berättade hon om graviditetslyckan, och att det inte fanns någon pappa med i bilden.

– Nej det här gör jag på egen hand, som jag gör med mycket i livet, berättade hon. 

– Jag är så otroligt glad och lycklig och känner mig väldigt, väldigt privilegierad. Man tar en dag i taget.

Petra Mede har sedan tidigare en 10-årig dotter, som hon aktivt valt att inte visa upp så mycket i rampljuset. Under 2016 berättade hon om dottern Adeline i podcasten ”Värvet”.

– Nu kommer jag låta som 90 procent av alla mammor och pappor. Jag vill alltid vara unik, men i det här fallet är jag nog inte unik alls. Det har förändrat mitt liv i grunden, verkligen, berättade Petra Mede i podden.

– Jag tycker att min uppgift är så glasklar. Det är oerhört lugnande och väldigt avneurotiserande att ha en uppgift som är ständigt pågående. Och som man gör med en sådan otrolig glädje, trots att det kan vara hur jobbigt som helst.

Petra Mede är nu aktuell med humorföreställningen ”50/50”, som beskrivs som en personlig, skämttät och drastisk soloföreställning om livet efter 50 år. En föreställning som hon påbörjade skriva under coronapandemin.

– En följd blev mindre jobb, och då använde jag tiden till att göra något som sen kunde generera något. Jag har aldrig haft så mycket självförtroende kring att skriva själv. Men så märkte jag till min stora förvåning, att jag var lika bra på det som jag var på att programleda, berättar hon i ”Tilde”. 


Du kanske också gillar