Hem Underhållning Pontus Rasmussons svar efter intervjun med SVT

Pontus Rasmussons svar efter intervjun med SVT

förbi admin
0 kommentar

Hyllar Elon Musk och citerar Justin Bieber

Pontus Rasmusson kritikseras hårt efter intervjun med Lilla Aktuellt.

Nu svarar Youtubern och barnidolen på kritiken.

”Vi vill bara informera och förvarna att vid drev är det tyvärr många som rör sig mot förtal”, skriver han på Instagram.

Under hela hösten har flera anklagelser riktats mot barnidolen och Youtubern Pontus Rasmusson, 24. Detta efter att Svenska Dagbladet gjort en granskning av honom.

En stor del av kritiken har handlat om att han anspelar på sex i sina videor, trots att hans målgrupp till stor del består av barn och unga. Han har också anklagats för att lura barn på pengar genom att uppmana följarna att ringa ett telefonnummer som kostar pengar.

I september valde Youtube därför att stänga ned Pontus Rasmussons konto.

Pontus Rasmusson i intervju med Lilla Aktuellt

Flera medier har upprepade gånger sökt Rasmusson utan resultat. Men tidigare i veckan fick SVT och Lilla Aktuellt en intervju med honom.

Pontus Rasmusson försvarade sig då med att han inte enbart riktar sig till barn. Han sa också att han skulle kunna tänka sig att bli tillsammans med en följare, men i så fall bara de äldre.

– Jag skulle ju aldrig bli tillsammans med ett barn. Men dessa barn kan ju växa upp och kanske då vilja bli tillsammans med mig.

Hans uttalande väckte stor uppståndelse på sociala medier och klipp från intervjun spreds som en löpeld på både Instagram och Tiktok. Många anklagade Rasmusson för grooming, alltså när vuxna tar kontakt med barn i sexuellt syfte.

Hyllar Elon Musk som svar

Rasmusson svarade med att lägga upp en bild på Teslas grundare Elon Musk, 51, och hans påstådda flickvän från i somras, Natasha Bassett, 30.

”Elon Musk har blivit en av världens mest framgångsrika människor. Dessutom har han hittat sin nya kärlek som han trivs med. Oavsett vad folk tycker om honom är han en legend och således en stor förebild för mig”, skriver Rasmusson till bilden som han postat på sin Instagram story.

”Han bor dock i ett land där människor hyllar andras framgång och har ett lite bredare tankesätt än vissa i detta landet”, fortsätter Pontus Rasmusson.

Han skriver att många misstolkat det han sa i intervjun, och avslutar med att citera popstjärnan Justin Bieber, 28.

”Jag är inte här för att döma någon. ’Only God can judge you’ (endast Gud kan döma dig, reds. anm.) som Justin Bieber säger”, skriver Rasmusson.

Pontus Rasmusson svar på anklagelserna efter intervjun med Lilla Aktuellt.
Pontus Rasmusson svar på anklagelserna efter intervjun med Lilla Aktuellt.

”Rör sig mot förtal”

I en ny Instagram story postar Rasmusson en text där avsändaren är oklar.

”Vi vill bara informera och förvarna att vid drev är det tyvärr många som rör sig mot förtal. Vi kommer se över samtliga inlägg, kontakt och yttranden överallt som vi tar del av.”

Vilka ”vi” är framgår inte. Men texten uppmanar följarna att ta kontakt med dem via en mejladress om de stöter på något.

”Att säga att någon gjort något som personen inte har och att ens antyda detta ser jag och min klient mycket allvarligt på”, står det i texten.

Text från Pontus Rasmussons Instagram story.
Text från Pontus Rasmussons Instagram story.

Text från Pontus Rasmussons Instagram story.
Text från Pontus Rasmussons Instagram story.

Aftonbladet har sökt Pontus Rasmusson vid upprepade tillfällen.

Du kanske också gillar