Hem Underhållning “Prey”-stjärnan Amber Midthunder: “Enormt stolt” | MovieZine

“Prey”-stjärnan Amber Midthunder: “Enormt stolt” | MovieZine

förbi admin
0 kommentar

MovieZines Alexander Kardelo nördar loss med ”Prey”-aktuella Amber Midthunder om första ”Rovdjuret”, krävande actionscener och den bejublade premiären på Comic Con i San Diego.

Hon får inget annat än hyllningar för sin roll i ”Prey”. Stjärnskottet Amber Midthunder gör succé i huvudrollen i den nya ”Predator”-prequeln, där hon får slåss mot monster och även representera den amerikanska ursprungsbefolkningen – något som gör henne väldigt stolt.

 

Jag får en pratstund med Amber dagarna efter världspremiären på Comic Con i San Diego, där hon blev överväldigad av fansens kärlek och starka mottagande:

 

– Det var otroligt, vi fick stående ovationer på Comic Con vilket var galet. Jag hade ingen aning om att internet skulle få reda på det. Jag tänkte ”vilket trevligt privat ögonblick bara för oss” men såklart kom det ut på Twitter (skratt). Det är så kul att kunna premiärvisa filmen på en sådan plats där folk är både exalterade och hängivna, men samtidigt tycker jag att de största fansen på Comic Con också kan vara de största kritikerna. Så att känna att filmen togs emot väl just där var stort för mig.

 

Hade du sett se tidigare ”Rovdjuret”-filmerna innan du tackade ja till rollen?

 

– Ja, så fort jag fick reda på att filmen skulle göras gick jag tillbaka och såg dem. Jag var osäker: hade jag faktiskt sett dem? Men såklart, och nu har jag sett iallafall ettan flera gånger om.

 

Det här är första gången som en tuff kvinnlig krigare står i fokus för en ”Rovdjuret”-film. Hur skulle du beskriva din rollfigur?

 

– Jag tycker hon är fokuserad. Ibland envis. Hon är en sådan person att ju fler gånger hon får höra ett ”nej” desto mer vill hon bevisa att ”jo!”. Men det finns många anledningar till att hon vill bli jägare. Jag kan relatera till det. När jag fick höra talas om projektet visste jag bara att det handlade om en ung Comanche-kvinna år 1719 som ville bli jägare. Jag kände att hon lät så intressant. Man får se hennes mjuka sidor när hon umgås med hunden eller familjen, samtidigt som hon kan vara mycket envis, aggressiv och frustrerad. Alla de där sakerna skapar någon som jag kände en koppling till.

 

 

Du nämnde att du hade sett originalet ”Rovdjuret” många gånger. Fanns det något där i Arnold Schwarzeneggers prestation som du kunde inspireras av eller låna från?

 

– Tja, det finns några roliga blinkningar och referenser till originalet. Men jag lämnade det till Dan (Trachtenberg, regissören) som fick bestämma hur det skulle se ut. Han gav mig dock en gåva och det var en liten docka som representerade Dutch täckt i lera. Så den behöll jag. Men annars är de uppenbart rätt olika människor och karaktärer, och även filmens koncept är annorlunda. Vår Predator är annorlunda. Men det är coolt att se på originalet och Dutch och känna ”wow… vi är sammanlänkade!”

 

Första ”Rovdjuret” kom under 80-talet, och det har gjorts flera reboots och uppföljare sen dess. Vad tror du gör den här franchisen ständigt populär att återvända till?

 

– Varje film kan stå på sina egna ben. Det blir nästan som en antologi med nya karaktärer och en ny tidsepok och handling varje gång. Rovdjuret är den röda linjen. Att ha ett monster eller en varelse som det, som är mer utvecklad vad gäller motivation och mentalitet, något som jagar som en sport snarare än en klassisk skurk som bara dödar för skojs skull… På sätt och vis är det väldigt jordnära men fortfarande väldigt läskigt och hotfullt. Det kanske är vad som ger filmserien så mycket liv.

 

 

Du får göra en hel del fysisk action i filmen. Vad var den största utmaningen för dig?

 

– Så mycket…! Men det finns särskilt en fight, när jag slåss mot Predator. Vi spelade in den under flera nätter för det är så många delar. En gång gick vi tillbaka för en reshoot och jag hade blivit sjuk. Jag tappade min röst, jag låg i sängen hela dagen men vi var tvungna att spela in det slagsmålet fastän jag var sjuk. Det var galet. Inte bara var det en reshoot, och inte bara en av de viktigaste scenerna för mig, men jag kunde verkligen inte tala eller knappt komma ut ur sängen. Men det var ju bara att köra… (Skratt)

 

Och vad är du mest stolt över i ”Prey”?

 

– Det jag är mest stolt över är vår representation. Det här är den första actionfilmen som har en kvinna från ursprungsbefolkningen som actionhjälte. Jag menar, för mig är det så enormt, att tänka på vad det innebär både för ursprungsbefolkningen och för folk som inte känner till dem.

 

– Representation sätter ett globalt avtryck. Mina föräldrar var just utomlands och när folk möter min pappa och undrar var han kommer ifrån – allt folk känner till är rätt vanliga stereotyper och rasistiska troper. Men det är inte deras fel, det är bara så vi alltid porträtteras i media. ”Prey” visar upp flera personer med fullt utvecklade personligheter, i en annan tidsera, och det här är inget vi får se så ofta. Och att sedan sätta en kvinna i centrum, någon som kan göra oss enormt stolta, det tycker jag är det mest underbara med den här filmen!

 

Om det skulle bli aktuellt med en uppföljare, skulle du vilja komma tillbaka?

 

– Jag hade väldigt kul när vi filmade denna, svarar Amber Midthunder undvikande.

 

 

Vad för slags roller söker du vanligtvis? Är action något du har velat göra?

 

– Jag är inte främmande för action. Jag har haft tur när jag fått göra actionfilmer, för jag försöker hitta de mest intressanta och utmanande projekten. Jag har fått jobba med otroligt begåvade människor och det är främst det jag lockas till. Skulle Dan vilja göra en musikal härnäst och erbjöd mig en roll, eller ett intimt drama… Alla skådespelare vill nog ha möjligheten att välja bland det mest lockande materialet.

 

Många skådisar hamnar i superhjältegenren förr eller senare, är det något du skulle vara intresserad av?

 

– Antagligen! Ja. Jag skulle gärna se en superhjälte som inte har filmatiserats än. Det känns som att många har filmats om och om igen, och en del är ikoniska. Men det vore också coolt att göra något annorlunda, eller hitta en som inte har fått chansen än.

 

Fick du tillfälle att gå runt på Comic Con och bara släppa fram din inre nörd?

 

– Inte alls! Jag önskar jag kunde det, haha. Men det var en så kort resa. Jag älskar Comic Con men nej, jag fick inte tillfälle att gå runt där. Jag har aldrig fått chansen att bara njuta av mässan och titta runt i alla båsen. Någon dag, förhoppningsvis!

 

Vad är din största nördgrej?

 

– Jag älskade anime när jag växte upp. ”Spirited Away” är fortfarande min favorit genom tiderna.

 

“Prey” finns nu att streama på Disney+.

Du kanske också gillar