Hem Underhållning Prinsessan Dianas mystiska lapp – sägs ha förutspått sin egen död

Prinsessan Dianas mystiska lapp – sägs ha förutspått sin egen död

förbi admin
0 kommentar

Den 31 augusti är det 25 år sedan prinsessan Diana avled i en bilolycka i Paris tillsammans med pojkvännen Dodi Al-Fayed. I samband med årsdagen släpps en ny dokumentär om polisutredningen kring prinsessans död på Discovery plus. Dokumentären heter ”The Diana Investigations” och handlar om polisutredningen som startade i början av 2004, nästan sju år efter hennes död.

En viktig del av utredningen var en lapp som prinsessan Dianas advokat Victor Mischon skrev 1995, två år innan hennes död, skriver New York post. Prinsessan hade då pratat om att det skulle genomföras försök att göra sig av med henne under det kommande året. Hon nämnde bilkrasch som ett av alternativen, vilket Mischon antecknade.

Lappen som kom att kallas Mischon-lappen gavs till polismästaren på polisen efter dödskraschen 1997. Men Dianas död utreddes inte förrän sju år senare.

Förvarades i ett kassaskåp

Lappen som hade förvarats i ett kassaskåp hos polisen blev då en del av utredningen. Den dåvarande polismästaren förhörde Victor Mischon om lappen. Han sa dock att han inte satte så mycket tilltro till lappen utan tyckte att prinsessan Diana var paranoid.

I december 2006 släpptes rapporten av utredningen som slog fast att det handlade om en olycka och att ingen hade försökt mörda prinsessan Diana.

Advokaten Michael Mansfield som företrädde Dodi Al-Fayeds pappa i utredningen kallade dock lappen för ”den viktigaste delen av rapporten”. Och i den nya dokumentären säger han att lappen innebar ett ”vänta lite här nu-moment” och ”ett plötsligt ljus i mörkret”.

Ur arkivet:

Du kanske också gillar